Un judecător clujean pune punctul pe i: Vaccinarea obligatorie este anti-democratică!

91135928045082d027ade42428540448.jpeg.jpg

Președintele Curții de Apel Cluj, judecătoarea Dana Gârbovan, spune că vaccinarea obligatorie nu trebuie luată în calcul, pentru că este o măsură de tip dictatorial, eliminându-se principiul democratic că orice cetățean poate decide asupra propriului corp.

“Pornind de la acest drept fundamental al fiecărei persoane, de a decide asupra propriului corp, decizia de a te vaccina sau nu este una personală, pentru că implică o analiză foarte personală a riscurilor vis-a-vis de sănătatea unei persoane: îți asumi riscurile unei boli pe care o cunoști și știi cât de gravă poate fi sau îți asumi riscurile vaccinării, riscuri pe care le cunoști doar parțial.

Având în vedere că este o chestiune care are efecte directe asupra sănătății și vieții fiecărui cetățean, este o decizie personală, nu a statului. Din punct de vedere al statului, justifică această implicare prin necesitatea de a proteja celelalte persoane, pentru că niciun drept fundamental nu este absolut dacă aduce atingere altor persoane.

În momentul în care s-a dovedit că persoanele vaccinate pot să transmită virusul, deja această teorie nu mai este valabilă. Ne întoarcem la principiul dreptului a alege liberi și complet informat despre acest aspect”, a declarat președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR).

Cetățenii nu trebuie să accepte

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu realizat de jurnalistul Robert Turcescu, în care judecătoarea clujeană a atras atenția că cetățenii nu trebuie să accepte restrângerea unor drepturi și libertăți sau impunerea unei obligații privind vaccinarea.

„Problema (certificatului verde – n.r) care se pune este dacă este justificată și proporțională, această măsură. Se nasc o serie de întrebări legitime, care ar trebui dezbătute la nivel de societate și decidenți politici.

Pentru că nu este normal doar să anunți populația și să transmiți acest sentiment de frică și constrângere. Nu acesta este rolul statului: să oblige oamenii, prin frică, să facă ceva. Acest lucru nu este specific democrațiilor, ci dictaturii.

Pandemia trece, dar datele colectate rămân. Dacă rămân, în garanția cui? Ce garanție avem că datele nu vor fi folosite de stat pentru controlul cetățeanului?”, s-a mai întrebat judecătoarea clujeană, conform stiridecluj.ro.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top