marian morar
m install
nello construct

Un important obiectiv a fost renovat dupa 12 ani! De aici, poți vedea Munții Apuseni și se află la nici o oră de Turda! (FOTO)

zamblau eugen

Balconul de pe Bedeleu a fost renovat după 12 ani, fiind un obiectiv important din Munții Trascăului, județul Alba, care sunt la nici o oră distanță de Turda.

Clubul de Ecologie și Turism Montan ALBAMONT a reușit în sfârșit să renoveze și recondiționeze un important obiectiv din Munții Trascăului, Balconul de pe Bedeleu, după 12 ani de zile.

„După 12 ani balconul de pe Bedeleu sau de la Poarta Zmeilor, cum mai este cunoscut, a primit o bine-meritată renovare. Au fost necesare 3 zile intense de lucru pentru ca balconul să poată fi folosit în condiții de siguranță în continuare”, transmit cei de la Clubul de Ecologie și Turism Montan ALBAMONT.

Importanța Balconului de pe Bedeleu

Balconul de pe Bedeleu este extrem de important, deoarece de aici se pot vedea Munții Apuseni în toată splendoarea lor, iar iubitorii de drumeții care aleg să parcurgă traseul sat Izvoarele – Rezervația Cheile Plaiului – Platou Bedeleu – Peștera Poarta Zmeilor – Poarta Zmeilor – Balcon Bedeleu – Drumul Carelor – Poarta Romanilor – Izvoarele, au acum ocazia să trăiască această experiență inedită.

„Ne-am dori ca drumeții să respecte munca din spatele acestei amenajări și să utilizeze balconul responsabil, fără a se pune inutil în pericol.

La această acțiune au contribuit:

– voluntari din partea companiei 8×8 International din Cluj-Napoca pentru transportul materialelor,

– voluntari din partea Asociației Ecouri Verzi și Potecătorii la transport și lucrările efective de renovare,

– Salvamont Alba, transport materiale și voluntari,

– Consiliul Județean Alba, achiziționarea materialului lemnos necesar”, au precizat cei de la CETM Albamont.

Din punctul în care este amplasat Balconul de pe Bedeleu, Munții Apuseni se văd atât de frumos, încât ai impresia că ți-a pus Dumnezeu mână în cap. Norocoșii care au ocazia de a ajunge aici, au parte de un peisaj de 180 grade cu munți, văi, poieni (Poiana Șipote), chei (Cheile Poșăgii), sate (Sălciua, Poșaga) și Arieșul strălucind în bătaia soarelui, piscuri (vf. Muntele Mare), Scărița Belioara.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2