Un căpitan-comandor de la Baza 71 Aeriană a devenit primul pilot instructor român pe aeronava T-38 Talon

capitam baza (1)

 

Detașat din octombrie 2020 în SUA, acesta s-a pregătit în vederea îndeplinirii atribuțiilor de instructor pe aeronava T-38 Talon și SNR (Senior National Representative) pentru piloții români care execută misiuni de instruire în cadrul programului.

Este vorba despre căpitan-comandor Miclăuș-Morărescu Claudiu, comandant de patrulă la Baza 71 Aeriană, care a devenit primul pilot instructor român pe aeronava T-38 Talon.

Astfel, România are primul pilot instructor la ENJJPT Sheppard AFB (Euro NATO Joint Jet Pilot Training Sheppard Air Force Base).

„Fiecare este făuritorul propriului destin, iar căpitan-comandor Miclăuș-Morărescu Claudiu, prin pasiune și desăvârșit profesionalism, întregite de un proces continuu de perfecționare, își urmează visul spre atingerea celor mai nobile idealuri. Felicitări și mult succes în îndeplinirea tuturor aspirațiilor!” scriu cei de la Forțele Aeriene Române pe Facebook. 

T-38 Talon este un avion de antrenament supersonic american cu jet. A fost primul avion de antrenament din lume și, până în prezent, este și cel mai produs.

Din 2010 rămâne în serviciu cu forțele aeriene din întreaga lume. Forța Aeriană a Statelor Unite (USAF) este cel mai mare utilizator. Pe lângă piloții USAF, T-38 este utilizat în Statele Unite pentru a antrena astronauții NASA, avioanele fiind transportate către NASA de la USAF.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top