m install
nello construct

Un adevărat paradox: Patronii sunt obligaţi să mărească salariile angajaților, însă în mână vor lua mai puţin decât acum!

floris

De la 1 Ianuarie 2024, statul îi va obliga pe patroni să majoreze salariul minim pe economie al angajaților care au cel puțin doi ani vechime.

Cu toate acestea, măsura ar putea fi doar praf în ochii salariaților, deoarece unele companii ar putea face majorări de doar câțiva lei pentru a fi siguri că respectă legea, iar în acest fel, salariații nu ar simți deloc majorarea.

De asemenea, salariul minim pe economie va putea fi acordat salariaților pentru o periadă de 24 de luni, urmând ca angajatorii să mărească salariile, însă problema este că statul nu impune o anumită sumă.

Majorări salariale doar pe hârtie.

Astfel, specialiștii spun  că angajatorii vor majora salariile doar pe hârtie cu 5 sau 10 lei pentru a se încadra în limitele legii.

„Vor fi foarte multe companii care vor modifică doar din pix salariul cu 5 lei, 10 lei pentru a se încadra în limitele legii. Multe dintre companiile din România sunt secătuite din punct de vedere financiar, abia au bani să se descurce de la o luna la altă”. – Adrian Negrescu, analist economic.

Mai mult, dacă unui angajat i se va mări salariul cu 10 lei, ar putea chiar să iasă în pierdere, deoarece va primi 2.000 de lei în mână, ceea ce înseamnă cu 79 de lei mai puțin față de situația în care era plătit cu salariul minim. Explicația fiind că -200 de lei din venitul minim sunt scutiți de taxe.

„Obligativitatea de a crește salariul fără ca să existe o creștere de productivitate a muncii nu face altceva decât să aducă costuri ineficiente asupra angajatorilor, ceea ce se va regăși în, așa cum va spuneam, limitare de activitate, închideri de firme, șomaj, emigrație din România.” – Dan Schwartz, expert fiscal.

În același timp, companiile vor introduce și costurile majorărilor salariale în prețurile produselor și serviciilor, ceea ce înseamnă că românii ar putea fi supuși la o nouă serie de scumpiri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: