Ultimele demersuri ale Guvernului cu privire la corona virus

Ludovic Orban ID137735 INQUAM Photos George Calin 1024x683 1

Deși se vehiculează constant o posibilă carantină totală, Prim Ministrul României, Ludovic Orban asigură populația că nu se ia în calcul un lockdown ci mai degrabă se va continua cu măsurile luate la nivel local. 

De asemenea, și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit despre măsurile care se iau în prezent: „Nu luăm în calcul un lockdown, ci luăm în calcul respectarea unor reguli și aplicarea unor restricții la nivel local acolo unde se impune, cât mai repede posibil” spune acesta.

Întrebat de situația sistemului educațional, Nelu Tătaru susține că școlile ar trebui să rămână deschise acolo unde este posibil.

„Eu recomand și merg în continuare pentru o școală față în față, în condițiile în care se poate face acest tip de școală. În condițiile în care la nivel local există transmitere diferită de la un județ la altul. Rămâne, după raportarea pe care o face DSP, acele 48 de ore în care comitetele locale pentru coordonarea intervenției analizează și, în funcție de evoluție, pot rămâne pe un scenariu mixt sau hibrid sau pot trece în scenariul 3”, a răspuns oficialul din Guvern.

Totodată, Prim Ministrul a vorbit și despre alegerile parlamentare care o să aibe loc la începutul lunii decembrie. „Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament. Menținerea actualului parlament înseamnă că la Avocatul Poporului rămâne Weber. În fruntea Consiliului Legislativ, rămâne unul ca Iordache (…) duc România spre prăpastie (…) atâta lipsa de responsabilite nu a existat niciodată. E normal ca mandatul să înceteze la termenul stabilit”, a declarat Orban.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top