m install
petlinii
nello construct

Uleiurile Elixir, produse de Dachim SRL Turda: două stele la Bruxelles

zamblau eugen
floris

Producătorul român de uleiuri presate la rece, SC DACHIM SRL, deținător al mărcii uleiurilor Elixir, a obținut o nouă certificare pentru două dintre produsele sale: ulei de rapiță presat la rece și ulei de soia de primă presă. Acestea au primit în luna mai a.c., în urma dispoziției emise de The International Taste & Quality Institute, distincția Superior Taste Award 2016 with 2 Golden Stars. Distincția atestă calitatea gustului uleiurilor Elixir presate la rece și a fost conferită în urma mediei a cinci criterii decisive ale juriului: prima impresie, aspect, miros, textură și gust.

“Am garantat și vom garanta în continuare calitatea uleiurilor presate la rece Elixir, deoarece urmărim fiecare etapă a procesului de prelucrare, cu intenția de a conserva atât beneficiile proprii plantei, cât și pentru a preîntâmpina impactul nociv al tehnologiei asupra mediului. Recent obținuta recunoaștere internațională a calității produselor noastre nu face decât să ne onoreze și să vină ca o confirmare a angajamentului nostru suprem, acela de a ne face munca respectând consumatorul și natura”, a declarat Teodor Dan Felea, director general SC Dachim SRL.

The International Taste & Quality Institute (iTQi), cu sediul în Bruxelles, este un lider mondial în ceea ce privește testarea și promovarea produselor alimentare și a băuturilor de înaltă calitate. Membrii juriului sunt selectați dintre cele mai prestigioase 15 asociații ale profesioniștilor somelieri și culinari din Europa, cum sunt: Maîtres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts London, Federerazione dei Cuochi Italiana, World Master Chefs Society (WMCS) etc.

Conform normelor Institutului Internațional al Gustului și Calității de la Bruxelles, produsele care primesc două stele aurii se înscriu în categoria produselor remarcabile, având o notă finală cuprinsă între 80% și 90%. Premiul Superior Taste este o recunoaștere internațională deosebită, care este axată pe judecata nepărtinitoare a somelierilor și bucătarilor cu titlul de Chef.

Institutul Internațional al Gustului și Calității de la Bruxelles va anunța lista tuturor celor care au obținut premiul Superior Award în cadrul unei ceremonii de premiere, azi, 2 iunie 2016, la Bruxelles.

Producătorul român de uleiuri Elixir presate la rece, societatea Dachim SRL, deține mai multe terenuri în apropiere de localitatea Turda, județul Cluj, pe care le cultivă anual cu semințe de rapiță, floarea-soarelui și soia nemodificată genetic. Societatea se ocupă cu agricultura de peste 17 ani și produce această marcă de uleiuri de doi ani.  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: