UDMR şi-a anunţat candidatul pentru Colegiul Câmpia Turzii

nello construct

UDMR şi-a anunţat candidatul pentru colegiul 7 (Câmpia Turzii) la alegerile din această toamnă, pentru Camera Deputaţilor. Este vorba despre Tihamér Czika, consilier al ministrului comunicaţiilor. Candidatura sa nu este sprijinită şi de Partidul Civic Maghiar, chiar dacă această formaţiune sprijină candidaţii UDMR care „sprijină interesele maghiarimii”.

„M-am decis să candidez în colegiul nr. 7 din judeţul Cluj pentru că consider această regiune, constând din satele mixte din Câmpia Transilvană (Mezőség) şi oraşul Câmpia Turzii (Aranyosgyéres), un exemplu de convieţuire interetnică demnă de urmat. Această regiune este poate o “metaforă” a Transilvaniei multiculturale, în care culturile, obiceiurile populare, muzica populară, chiar şi limbile sunt atât de amestecate, încât nici nu mai ştii după un momendat dacă eşti la o serbare românească sau maghiară. Asta este Transilvania autentică.

Pornesc în această campanie cu credinţa că este nevoie de oameni ca mine în politica din România, tineri care cred cu adevărat în multiculturalitate şi toleranţa reciprocă, care cred că important nu este trecutul, ci prezentul şi viitorul, important nu este cea ce ne separă, ci cea ce ne uneşte. Pornesc pentru că sunt mulţi (maghiari şi români deopotrivă) care m-au încurajat, care cred în mine, şi iî mesajul progresiv pe care îl reprezint”, a explicat candidatul UDMR pe blogul său.

Tihamér Czika are 27 de ani, este jurist, doctorand în drepturile minorităţilor, consilier în MCTI, consilier pe teme juridice şi de comunicaţie a Prezidiului Executiv UDMR.

 

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: