scenariu rosu romania

Tureniul se apropie de o rată de infectare de 5 la 1.000 de locuitori

Comuna Tureni intră din această noapte în scenariul Roșu, cu alte cuvinte rata de infectare cu COVID-19  a depășit 3/1.000 de locuitori.

TurdaNews a contactat-o pe primărița Dana Mănăilă care spune că nu se poate vorbi despre un focar de coronavirus: „sunt cazuri izolate, mai mult sunt membrii unor familii, nu avem focar, nu sunt chiar așa multe cazuri cam 8 din ce știu eu, așteptăm o informare oficială astăzi de la Prefectură, doar că datele se schimbă de la o oră la alta, acum avem o rată de infectare de 4,99” explică Mănăilă.

Potrivit unor surse, printre persoanele infectate se numără și doamna viceprimar de la Tureni, o altă angajată a primăriei a cărei soț lucrează la ambulanța Turda, un distribuitor cu jobul în comuna Baciu, plus rude ale acestora.

Reamintim că  Turda, comunele Câțcău, Izvorul Crișului, Jucu, Luna, Mintiul Gherlii, Tureni și Viișoara intră în scenariul roșu, după ce au depășit rata de infectare de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. 

În aceste localități, din 05.11.2020, de la ora 00.00, se închid localurile la interior, se va purta mască pe stradă și școlile trec în sistem online. De asemenea, se interzic nunțile, botezurile și alte evenimente private.

Comentarii

ULTIMELE articole: