m install
nello construct

Tureni, Aiton, Ploscoș și alte localități din județul Cluj, înscrise într-un proiect de promovare a traseelor turistice

floris

Mai multe localități din județul Cluj fac parte dintr-un proiect care presupune pregătirea și promovarea unor trasee turistice care pot fi  străbătute cu bicicleta sau pe jos.

”Proiectul de cooperare Muzeu SilviCULTURAL este implementat de GAL Dealurile Târnavelor în parteneriat cu GAL Lider Cluj, GAL Ținutul Zimbrilor și GAL Prietenia Mureș – Harghita în perioada martie 2021 – noiembrie 2022, cu finanțare din Programul Rural de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, Măsura 19- LEADER, Submăsura 19.3, comp. b – Implementarea activităților de cooperare ale GAL-urilor selectate.

Grupul de Acțiune Locală Lider Cluj, care cuprinde localitățile Feleacu, Aiton, Ploscoș, Tureni, Petreștii de Jos, Ciurile, Băișoara, Iara, Valea Ierii, pregătește șase trasee turistice care pot fi străbătute cu bicicleta sau cu piciorul, purtând turiștii prin sate pitorești și hotare vălurite, pe drumuri marcate sau pe drumuri de țară, care coboară în văi răcoroase și urcă pe culmi domoale, ce oferă o priveliște 360 de grade asupra Podișului Transilvaniei și Munților Apuseni, dar, în zilele însorite, și asupra Munților Rodnei și Călimani.

În afară de atragerea turiștilor, proiectele implementate urmăresc și să pregătească locuitorii din zonele acoperite de GAL-uri să învețe să genereze venituri în comunitățile lor, punând în valoare comorile și frumusețile naturale ale locurilor în care trăiesc. În acest scop, au fost selectate deja câte 3 persoane din fiecare GAL, pentru a participa la un curs de formare ca ghiud turistic, iar anul viitor copiii de la școlile din zona acoperită de GALuri vor participa la tabere menite să le trezească interesul pentru zonele în care s-au născut.

Obiective specifice ale proiectului:

· Creșterea nivelului de conştientizare, responsabilizare și apreciere a comunităților din teritoriile GAL partenere asupra valorilor culturale, estetice și economice ale patrimoniului natural local, prin realizarea aplicației Muzeu SilviCULTURAL

· Dezvoltarea capacității de interpretare a resurselor naturale locale prin intermediul acțiunilor de instruire și educație (tabere) și prin materiale didactice în beneficiul grupului țintă din GAL-urile partenere

· Promovarea elementelor de patrimoniu natural identificate, în vederea reconectării comunităților locale cu valorile culturale ale acestora și în scop turistic pe durata implementării proiectului prin materiale publicitare comune (tipărituri, audio, video, online) și wokshop-uri tematice

· Creșterea capacității organizaționale a GAL-urilor partenere în urma implementării acțiunilor de cooperare și valorificarea experienței cooperării la nivelul fiecărui partener în perioada celor 20 de luni de implementare.

Rezultate previzionate ale proiectului:

– curs de instruire pentru ghizi locali

– website cu tururi virtuale care pun în valoare patrimoniul natural din GAL-urile partenere

– tabere de educație despre natură pentru copii, în natură

– actiuni de plantare

– workshop tematic cu durata de 3 zile

– materiale didactice achizitionate

– campanii de promovare

– concursuri

Urmăriți mai multe informatii pe site-ul proiectului www.silvi-cultural.ro care va fi lansat în curand, pe site-urile partenerilor din proiect și în social media: https://www.facebook.com/Muzeu-SilviCultural-102135985325489, se arată în comunicatul organizatorilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: