m install
petlinii
nello construct

Turda va scăpa de traficul greu din 2015!

zamblau eugen
floris

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Eugen Cecan, a declarat că este în lucru un studiu de fezabilitate pentru realizarea unei legături la autostrada Transilvania, de la drumul Turda-Cluj, care ar asigura astfel o altă rută pentru traficul greu, care ar putea ocoli municipiul Turda.

„Sunt implicate şi câteva exproprieri, foarte puţine, în zona Comşeşti. Chiar credem că va merita efortul, având în vedere că tot traficul greu care tranzitează în prezent oraşul Turda va putea fi deviat pe acest drum, că vorbim despre maşini care vin sau merg spre Cluj, Bistriţa ori Oradea. De pe DN 1 până la intrarea pe centura Vâlcele – Apahida mai sunt doar 2 km de parcurs", a declarat şeful DRDP, pentru Ziua de Cluj.

Banii necesari investiţiei, respectiv pentru cei circa 5,3 kilometri de drum, ar urma să fie asiguraţi din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar investiţia ar urma să fie finalizată până în 2015.

În ciuda construirii porţiunii de autostradă Câmpia Turzii – Gilău, municipiul Turda nu a scăpat integral de traficul greu, aşa cum este posibil în cazul municipiului Câmpia Turzii, de exemplu. Asta pentru că mijloacele de transport care vin dinspre Alba Iulia sau Târgu Mureş, cu intenţia de a merge spre Bistriţa sau Baia Mare, nu au altă variantă decât aceea de a trece prin Turda, pentru ca apoi să ocolească Clujul, cu ajutorul centurii Vâlcele-Apahida.

În cazul în care drumul de 5,3 kilometri va fi realizat, municipiul Turda ar putea fi ocolit integral de traficul greu tranzitoriu. Drumul ar urma traseul Tureni – Mărtineşti – Comşeşti.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: