m install
petlinii
nello construct

Turda are un buget generos: Peste 130 de milioane de lei din care 47% destinat secțiunii de dezvoltare! (Video)

floris

Forul deliberativ a aprobat astăzi bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Turda pe anul 2018, un buget generos cu sume importante destinate secțiunii de dezvoltare.

 

Valoarea totală a bugetului se ridică la 130.976.000 lei, în condițiile în care bugetul de anul trecut a fost de 116.329.375 lei.

Concret, vorbim despre un buget de dezvoltare aproape egal cu bugetul de funcționare! Dacă la funcționare avem 69,1 milioane lei, la dezvoltare vor fi 61,8 milioane lei. Practic, procentul alocat dezvoltării localității ajunge la 47% din total buget!

În aceste sume spune primarul Matei Cristian, inițiatorul proiectului de buget, nu sunt incluse și fondurile europene pe cele trei proiecte importante și anume: modernizarea și punearea în valoare a Castrului Roman, asfaltarea celor 22 de străzi și Regenerarea zonei Obelisc Mihai Viteazu prin crearea unui nou parc public în municipiul Turda, toate în valoare de 15 milioane de euro, proiecte pentru care în curând se va semna finanțarea.

Consilierul Ciprian Rigman a avut un amendament, solicitând mai mulți bani pentru bursele elevilor, mai exact a cerut ca suma de 100.000 lei de la „alte servicii culturale” să fie destinată capitolului învățământ, mai precis pentru suplimentarea sumei destinate burselor școlare.

Amendamentul nu a întrunit girul deliberativului, în plus s-a motivat că nu este necesară o suplimentare a sumei atâta timp cât nici cea de anul trecut nu a fost consumată în totalitate din cauză că unii elevi nu au întrunit condițiile necesare pentru a intra în posesia burselor respective.

În final proiectul de buget a fost votat în forma propusă de executiv.

Citește și: 

Bugetul municipiului Turda, o mare surpriză!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: