turcia

Turcia se gândește să renunțe la testul Covid-19 pentru turiști

Vești bune pentru turiștii români care se gândesc la o posibilă vacanță în Turcia! Ferit Turgut, președintele  TURSAB – Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia, a anunțat marți, într-o conferință de presă din Antalya că românii ar urmă să nu mai aibă nevoie de test PCR la intrate în Turcia.

 ”România este într-o siuație bună din punct de vedere COVID, iar acest lucru a determinat autoritățile să ia în calcul serios ridicarea obligativității unui test PCR pentru intrarea în țară. Decizia va fi luată până în 30 mai, iar din 1 iunie se va pune în aplicare și se va deschide complet sezonul”, a declarat Ferit Turgut.

În privința pașaportului COVID, care este gândit la nivel european, Ferit Turgut a spus că lucrurile nu s-au decis încă la nivel Turciei. Țara primește turiști din 90 de țări și este greu să fie preluat acest pașaport european, a spus acesta. Ferit Turgut a precizat că decizia urmează să fie luată și în funcție de hotărârile adoptate în țările din jur. 

În 2019, Antalya a avut 15 milioane de turiști, în 2020 au ajuns la 3,3 milioane de turiști, iar în primele patru luni ale anului 2021 au venit 1,4 milioane de turiști. În tot anul 2021, se așteaptă la 7,4 milioane de turiști. 

În acest moment,  personalul din hotelurile este vaccinat, iar turiștii vin cu test negativ.  ”Au început vacinările în februarie, dar la final de mai se termină cu toate vaccinările. Toți cei care lucrează în turism sunt obligați să se vaccineze”, a mai spus președintele  TURSAB.

La fel ca în România, în spațiile publice, în afara hotelurilor, masca este obligatorie. În 2020, în Antalya au fost depistați numai 3.500 turiști cu COVID, iar în 2021 s-a ajuns la 1000 de cazuri.

Turgut a vorbit și despre posibilitatea testării pozitive a turiștilor. ”Cine iese pozitiv este cazat, iar eventuala medicație este plătită de către statul turc. Dacă turistul are asigurare medicală cu extensie COVID, atunci este ajutat în unele situații, în care hotelul nu are astfel de camere. Carantina în care trebuie să stea este de 14 zile.

Anumite hoteluri au camere de carantină, piscine separate și alte facilități. Nu toate hotelurile au așa ceva, așa că este mai bine ca fiecare turist să își facă asigurare COVID.

Cei care ajung la spital, intră pe plata statului turc”, a mai spus Ferit Turgut. 

În principiu, turiștii ar fi bine să intrebe la agenția de turism, care este situația exactă la hotelul la care urmează să se cazeze, în privința camerelor COVID.

Sursa: Știri de Cluj

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.