nello construct

Trei mașini de pompieri și o ambulanță puse pe drumuri de un idiot care a anunțat un apel fals de incendiu în cartierul Șarât! Poliția a deschis o anchetă!

Un apel de incendiu cu o victimă a venit miercuri în jurul orei 14,30 pe numărul de urgență 112. Incendiul ar fi izbucnit la o locuință situată în cartierul Șarât.

Pompierii turdeni s-au deplasat de urgență la locația indicată de apelant cu două autospeciale de stins incendii și o autoscară, plus la fața locului a ajuns și un echipaj de la ambulanță.

Ajunși în cartier, nici o urmă de fum nu apărea nicăieri, astfel că pompierii au încercat să-l sune pe apelant… dar acesta și-a închis telefonul, dovedind faptul că era doar un apel fals. Totuși s-au făcut verificările de rigoare, dar nu a fost găsit niciun incendiu astfel că forțele s-au retras la bază.

Din informațiile noastre poliția a deschis o anchetă în acest caz pentru a identifica apelantul. Dacă va fi găsit va primi o amendă usturătoare pentru fapta sa.

Legislația din România prevede că „alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, se pedepsește cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității. De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe poate fi sancționată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunității”.

Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viața unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul se ocupă de un apel non-urgent sau, mai grav, fals, pe linie poate aștepta o persoană care are într-adevăr nevoie de ajutor!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

7 Comentarii
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: