Tratamente ortodontice pentru adulți

tratamenteortodonticepentruadulti

Să alegi să urmezi un tratament ortodontic este o decizie costisitoare care poate fi un proces lung și dureros în unele momente. Însă, există și numeroase avantaje, câștigăm mai mult decât un beneficiu estetic deoarece, dincolo de un zâmbet armonios, ortodonție adulți ne poate oferi o mai bună calitate a vieții, reabilitând sănătatea buco-dentară.

Care sunt avantajele oferite de tratamente ortodontice pentru adulți?

Nu mergem la medicul stomatolog doar atunci când avem urgențe stomatologice. Mergem și atunci când dorim să prevenim și să corectăm anumite anomalii de la nivelul danturii și structurii maxilo-faciale. Aceste anomalii afectează zâmbetul pacientului la nivel estetic și funcțional deopotrivă. Pentru corectarea acestor probleme, vizitarea unui specialist în ortodonție devine obligatorie.

Un specialist în ortodonție se ocupă de diagnosticarea și tratarea unei game variate de afecțiuni precum:

  • Protruzie (dinții frontali sunt orientați în față);
  • Incisivi laterali nanici (inclusiv cei subdezvoltați);
  • Angrenaj invers;
  • Cazuri mai complexe (extracții dentare și intervenții chirurgicale);
  • Ocluzie adâncă, ocluzie deschisă și ocluzie inversă;
  • Anomalii intraarcadice (înghesuirea sau spațierea dinților);
  • Ocluzie încrucișată;

O imagine de sine mai bună. Reabilitarea zâmbetului este una dintre principalele așteptări ale unui pacient adult atunci când solicită un tratament ortodontic. O dantură mai bine aliniată ne conferă o imagine de sine mai bună și ne ajută să avem o viață personală și profesională mai activă. Un zâmbet frumos, în armonie cu chipul, ne poate ajuta să avem mai multă încredere în noi.

O mai bună sănătate parodontală și dentară. Dacă un zâmbet strălucitor lasă impresia de dinți sănătoși, aliniind dinții vei contribui la păstrarea perenității danturii tale. O dantură aliniată în mod necorespunzător este mai propice apariției cariilor dar și apariției bolilor parodontale care sunt din ce în ce mai frecvente odată cu înaintarea în vârstă. S-a dovedit faptul că, un bun echilibru ocluzal, asigurat de un tratament ortodontic pentru adult, permite țesuturilor parodontale să se ajusteze mai bine pe dinți și, drept urmare, să stabilizeze evoluția bolii.

O mai bună calitate a vieții. Tratamentele ortodontice pot îmbunătăți în egală măsură problemele de masticație induse de o ocluzie disfuncțională. Reechilibrând dantura, aliniind dinții în mod corect, un tratament ortodontic pentru adulți va atenua sau va eradica chiar stresul psihologic indus, responsabil de diferite tulburări, începând cu dureri de cap și ajungând la dureri maxilare, faciale, cervicale sau dorsale. Aliniind dinții se poate îmbunătăți în mod semnificativ calitatea vieții.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top