m install
nello construct

Transylvania Steak House NU are avize! Avram Gal vrea să încaseze la final de an profitul!

floris

Inspectorii din cadrul Direcției de Inspecție și Control au descoperit că societatea Transylvania Steak House, deținută de președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, nu are acordul și orarul de funcționare aprobate de municipalitate, acte fără de care nu avea dreprul să-și înceapă activitatea.

Din acest motiv, acum, Tranylvania Steak House se „războiește” în instanță cu Direcția Generală a Poliției Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

În acest sens, Avram Gal a fost contactat de Gazeta de Cluj și a declarat că el trece pe la restaurant doar pentru a-l promova pe TikTok pentru că este „frumos și lumea îl apreciază”, interesul său fiind de a încasa cât mai mulți bani la sfârșit de an.

Ce s-a întâmplat de fapt?

În vara acestui an, polițistul local Florin Bulea a efectuat un control la restaurantul Transylvania Steak House, constatând că localul nu are acord și orarul de funcționare aprobate de Primăria Cluj-Napoca.

Astfel, putem deduce că președintele PSD Câmpia Turzii a fost mult mai preocupat de promovarea pe TikTok decât funcționarea 100% legală a restaurantului.

Mai mult, la finalul verificării, a fost încheiat un proces-verbal prin care societatea care administrează restaurantul a fost sancționată cu o amendă în valoare de 400 de lei, un fel de „taxă simbolică pentru prețurile de milioane”, dată de Poliția Locală a municipiului Cluj-Napoca. În plus, a fost dispusă măsura complementară de suspendare a activității până la obținerea documentelor necesare.

Astfel, firma a ales să atace în instanță procesul verbal de sancționare și constatare a contravenției, sperând că meniul lor polei cu aur ar trebui să le ofere o imunitate specială față de legile pe care trebuie să le respecte toată lumea.

Prin urmare, restaurantul continuă să funcționeze fără avizele necesare, până la o sentință definitivă a instanțelor clujene. Astfel, restaurantul sfidează legile și regulamentele, exact cum și prețurile de aici sfidează orice norma a bunului simț financiar.

Au deschis restaurantul chiar dacă nu aveau dreptul să o facă

Totodată, în cererea de chemare în judecată, societatea Transylvania Steak House nu a menționat cum că ar fi în curs de obținere a acordului sau a orarului de funcționare și nici nu a descris motivele pentru care a deschis restaurantul, deși nu avea dreptul să o facă în lipsa acestor avize.

Totuși, societatea a menționat în cerere că procesul verbal prin care a fost amendată cu 400 delei și s-a dispus sistarea activității este nelegal.

Firma patronată de Avram Gal a arătat în instanță că în cuprinsul procesului verbal „nu a fost indicat textul normativ care instituie contravenția, agentul constatator făcând mențiuni doar despre dispozițiile legale care prevăd sancțiunile contravenționale, însă fără să reiasă care ar fi normele încălcate de petentă, punând-o pe aceasta în situația de a nu se putea apăra, cauzandu-i o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin anularea procesului verbal”.

Astfel, în încercarea disperată de a menține ușile restaurantului deschise, firma a încercat să se folosească de orice artificiu de procedură prin care să arate că procesul verbal a fost redactat neconform, chiar dacă s-a constatat că Transylvania Steak House funcționează fără avizele necesare.

Ei cred că înregistrarea la ONRC înlocuiește aprobarea municipalității

Pe lângă toate acestea, societatea a mai menționat că nu vede care ar fi problema atâta timpul cât este înregistrată la Registrul Comerțului și este înregistrată și pentru activitățile pe care le desfășoară la Direcția Santiară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ca magazin alimentar și bistro.

În plus, societatea a arătat că are notificarea de certificare de sănătate publică a conformității eliberată de Direcția de Sănătate Publică Cluj. Cu toate acestea, Transilvania Steakhouse a ratat un mic detaliu: OG nr. 99/2000 impune obținerea tuturor documentelor necesare anterior desfășurării activității, inclusiv a acordului și a orarului de funcționare. Se pare că cei care conduc Transylvania Steak House au fost furați de peisaj și de dorința de a face un profit cât mai mare într-un timp scurt, încât s-au împiedicat în birocrație și au ignorat total prevederile legale, scrie Gazeta de Cluj.

Reporterii Gazetei de Cluj l-au contactat pe patronul restaurantului pentru a-i solicita un punct de vedere în legătură cu sancțiunile aplicate de municipalitate și lipsa documentelor fără de care restauranul nu avea dreptul să se deschidă.

În prima parte a discuției, Gal a încercat să dea impresia că localul funcționează conform legii și are toate avizele și autorizațiile necesare, arătând că actele au fost obținute încă din prima zi de funcționare.

„Când s-a întâmplat asta? Doamne Ferește! Noi avem toate autorizațiile și avizele necesare pentru funcționare. Asta ar fi cel mai tare să nu avem programul afișat și să ne închidă activitatea. Sunt avize pe care noi le avem din prima zi.”, a declarat Avram Gal.

Sunt frumos, lumea mă apreciază și se uită la mine

După ce reporterii Gazeta de Cluj i-au transmis lui Avram Gal că au studiat dosarul care are ca obiect plângerea contravențională împotriva procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției prin care s-a dispus suspendarea activității, președintele PSD Câmpia Turzii a încercat „să dreagă busuiocul”, dar s-a afundat în și mai multe nereguli, după cum spun cei de la Gazeta de Cluj.

După ce a confirmat că restaurantul a funcționat o perioadă bună și fără autorizația de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI), neînțelegând că actele la care face referire nu au nicio legătură cu acordul și orarul de funcționare, Gal s-a spălat rapid pe mâini de responsabilități, arătând că grija actelor cade în sarcina administratorului.

Mai mult, Președintele PSD Câmpia Turzii a declarat că el trece pe la restaurant numai ca să facă câteva filmulețe pentru TikTok, pentru că este frumos și lumea îl apreciază, iar dorința lui este aceea de a încasa un profit la sfârșitul anului și nimic altceva.

„Doamnă, au fost alte chestii acolo. Vă spun eu că nu ați studiat corect dosarul. Noi avem șase luni sau nu știu exact ce termen să facem autorizația PSI și acum ne-a ieșit autorizația PSI. Ei ne-au dat probabil că asta e. Habar nu am. Nu eu sunt administratorul societății. Acum avem și autorizație PSI, avem totul în regulă. Azi avem toate avizele și autorizațiile. De restaurant răspunde administratorul, nu răspund eu. Eu mai trec pe la restaurant să fac câte un videoclip pentru TikTok. Probabil, pentru că sunt frumos, lumea mă apreciază și se uită la mine. În rest, nu am nicio calitate decât de acționar. Nu mă informează nimeni cu ce se întâmplă acolo și nici eu nu întreb pe nimeni. Eu vreau doar ca la sfârșit de an să încasez profitul. În rest, zero.”, a declarat Avram Gal pentru Gazeta de Cluj.

Sursă: gazetadecluj.ro 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 57 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: