Trăiești într un oraș mic și vrei să ieși din ZONA DE CONFORT Urmează aceste SFATURI pentru o TRANSFORMARE în viața ta

Trăiești într-un oraș mic și vrei să ieși din ZONA DE CONFORT? Urmează aceste SFATURI pentru o TRANSFORMARE în viața ta!

Cum definești zona de confort? Dicționarul spune că este locul în care „te simți confortabil și abilitățile tale nu sunt testate”. A doua definiție spune că zona de confort este locul în care „nu trebuie să faci nimic nou sau diferit”. Crezi că te simți bine în bula ta de confort, dar de fapt ce nu știi, este că trăiești într-un mediu toxic. 

Dacă locuiești într-un oraș mic sau cu puține oportunități, atunci este foarte ușor să stai în această capcană numită “zonă de confort”. Dar poți schimba stilul acesta de viață urmând aceste câteva sfaturi esențiale. 

Sfaturi esențiale pentru o schimbare în viața ta

  1. Începe cu pași mici

Rutinele se referă atât la confort, cât și la eficiență. Schimbă-ți în fiecare zi rutina în moduri mici, dar semnificative. Mergi pe un nou traseu spre serviciu, oprește-te pentru masa la alte restaurante și optează pentru scări în loc de lift. Mișcările mici din schimbarea rutinei tale te ajută să fii deschis.

  1. Fă ceva ce ți-ai dorit demult să faci, dar n-ai avut curaj

Poate ești genul artistic și vrei să scrii o carte, scenarii, poezii, să pictezi pe pânză, sau ești o fire mai tehnică și vrei să înveți să codezi, dar nu ești sigur dacă ai fi capabil. În oricare categorie te încadrezi, orice ai vrea să faci, să știi că este o alegere bună atâta timp cât te simți tu bine. Nu te feri să arăți oamenilor și partea ta vulnerabilă. 

Scrie pe un blog, încearcă să faci un mini vlog, compune poezii și postează-le. Curajul este un prim pas bun care te va arunca afară din zona de confort și te va ajuta să te remarci în rândul oamenilor. 

  1. Angajează-te

Dacă nu ai lucrat până acum, un prim job este una dintre cele mai bune idei pentru a combate zona de confort. Nu trebuie să te uiți la partea financiară atâta timp cât locul de muncă îți conferă o stare de bine, înveți lucruri noi și ești înconjurat de oameni. 

Pe de altă parte, dacă ai deja un job și simți că te plafonezi, este recomandat să schimbi locul de muncă. Știai că există numeroase joburi care oferă beneficii materiale și nu numai? De exemplu, un hostess online se duce cu drag la lucru, fără stres și își desfășoară activitatea într-un mediu plăcut și dinamic. Gloria-agency.ro îți arată care sunt beneficiile de a fi model de videochat și de ce este o opțiune potrivită pentru ieși din zona de confort. 

  1. Depășește-ți frica de situațiile imprevizibile

Dacă ești pus în situații neprevăzute, atunci ai șansa de a te dezvolta mai mult, de a te cunoaște și a încerca lucruri noi. Încearcă să asiști la un curs de limbi străine, de public speaking sau de actorie unde o să participi si la lecții de improvizație. Situațiile imprevizibile sunt un mod bun de a învinge obstacolele comodității și fricii, și astfel poți descoperi niște lucruri despre tine pe care nici nu știai că le-ai avut vreodată. 

Dacă totuși îți este greu să ieși din zona de confort sau nu ai posibilitatea 100% să ții cont de sfaturile enumerate mai sus, deoarece stai într-un oraș mic, atunci încearcă să faci chestii mici, dar noi și diferite zilnic puțin câte puțin. 

Sursa foto: freepik.com

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.