Traian Rusan infirmă zvonurile: sticlarii nu vor fi disponibilizaţi!

În ultima perioadă au apărut tot felul de zvonuri legate de societatea turdeană, Sticla S.A Turda, potrivit cărora peste 400 de persoane vor fi disponibilizate. Punerea pe liber a angajaţilor urmând să se facă în trei şanse ca urmare a lipsei de comenzi şi a crizei economice mondiale care loveşte din plin şi judeţul Cluj.

 

 

Contactat telefonic de Radio Transilvania, directorul întreprinderii Traian Rusan spune că nici nu se pune problema să dea oamenii afară, cel puţin deocamdată!

 

“ Noi lucrăm în continuare! Avem comenzi, la ora actuală nu sunt nici un fel de probleme. Noi am făcut în octombrie acea înştiinţare către AJOFM Cluj prin care anunţam o posibilă disponibilizare a unei părţi a personalului, dar a spune că dăm 400 de persoane afară, adică aproape toţi angajaţii este o absurditate! “ spune Rusan. Acesta a mai completat că întradevăr în luna decembrie activitatea a fost sistată pentru câteva zile pe perioada sărbătorilor din 18 decembrie până în 8 ianuarie 2009, dar în tot acest interval de timp salariile s-au dat la timp. În ceea ce priveşte modul prin care poate afecta costul energiei termice activitatea de producţie, Rusan a precizat că momentan nu sunt probleme datorită activităţii reduse din această lună, dar s-au făcut demersurile necesare către E on Gaz, prin care se sesiza preţul prea mare al energiei. Cu toate acestea de la 1 februarie se va lucra la capacitatea maximă, pentru următoarele două luni de zile existând foarte multe comenzi care trebuie onorate.

 

Despre Sticla Turda

 

Fabrica de Sticlă din Turda a luat fiinţă în anul 1921. Construirea fabricii a început în toamna anului 1921, intrând în probe tehnologice în august 1922 astfel încât în luna septembrie al aceluiaşi an a început producţia. Concomitent cu desfăşurarea lucrărilor pe şantierul fabricii, s-a început construirea locuinţelor pentru lucrătorii calificaţi veniţi de peste hotare, în calitate de specialişti în fabricarea sticlei, din ţări cu tradiţie în acest domeniu de activitate, cum sunt: Germania, Polonia, Cehoslovacia, Italia, etc. La începutul activităţii fabricii au funcţionat două cuptoare mici în care se producea sticla verde iar în anul 1923 a început productia la cuptorul al doilea. În anul 1926 s-a construit şi s-a dat în funcţiune al 4-lea cuptor pe amplasamentul cuptoarelor 1-2 iar în anul următor şi cuptorul nr. 5. În paralel cu construirea cuptoarelor de topit sticlă, au fost puse în funcţiune şi cuptoarele de recoacere, s-au construit ateliere de finisare, şlefuire, sculptare, pictare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top