Tot mai multe reclamaţii la APC Turda

nello construct

Zilele trecute am contactat reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din Turda care ne-au declarat că în ultima perioadă se primesc tot mai multe sesizări. Majoritatea vizează produse de folosinţă îndelungată, cum este aparatura electrocasnică.

 

Nu de puţine ori, apar sesizări legate de modul de efectuare a unor lucrări , nu se respectă termenii contractuali încheiaţi între cele două părţi – de exemplu: montarea uşilor sau a geamurilor termopan, închidere de balcoane etc. “Aici apar în general două aspecte ale sesizării…fie nu se respectă termenele stabilite prin contract, fie lucrările lasă de dorit din punct de vedere calitativ “, spune noul şef al APC Turda, Ioan Chiorean. În ambele situaţii, rezolvarea vine pe cale amiabilă.

 

Dacă ne raportăm la primul caz (privind produsele de folosinţă îndelungată), rezolvarea sesizării este de lungă durată, în primul rând din pricina procedurilor birocratice. În primă fază, produsul se trimite la un service specializat, comerciantul care a vândut obiectul în cauză nu are putere decizională, aşteptând avizul serviceului care “dă verdictul” dacă produsul mai poate fi utilizat sau nu!?

 

În medie pe săptămână la APC Turda sosesc aproximativ 4-5 sesizări, de la începutul anului 2008 şi până în prezent înregistrându-se 250 de reclamaţii. Şi OPC Cluj stă cu ochii pe zona Turda/Câmpia Turzii, atât prin controale temetice desfăşurate la nivel naţional cât şi prin reclamaţiile privind produsele alimentare care sunt fie expirate, fie nu sunt păstrate în condiţii corespunzătoare.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: