m install
petlinii
nello construct

Tot mai mulţi pensionari vor beneficia de medicamente compensate

floris

Pensionarii cu un venit lunar de 600 de lei vor putea sa îşi cumpere medicamente în regim compensat în proporţie de 90% din preţul de referinţa, a anunţat ieri ministrul sanataţii, Ion Bazac. “Vom şti cu exactitate daca va intra sau nu în vigoare aceasta masura cu o luna dupa adoptarea bugetului de stat pentru 2009. Proiectul anunţat este, deocamdata, o intenţie, iar adoptarea lui va fi anunţata ulterior”, a declarat Oana Grigore, responsabilul biroului de presa al Ministerului Sanataţii.

Bazac a mai precizat ca pensionarii vor putea beneficia de medicamente compensate 90% în limita unui plafon de 100 de lei pe lună.

 

Măsura s-ar putea aplica de luna viitoare. Pe de altă parte, se va face economie la buget prin reintroducerea sistemului de prescriere a medicamentelor pe denumirea comună internaţională, nu pe denumirea comercială, cum se face acum. De asemenea, preţul medicamentelor de import este posbil să crească, deşi ministrul Sănătăţii a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. Ministerul Sănătăţii ar urma totuşi să deconteze distribuitorilor medicamentele la 4 lei pentru un euro şi nu 3,6, cât se face acum. Astfel, pesionarii cu venituri sub 600 de lei vor putea cumpăra medicamente aflate pe lista B (pentru care acum statul acoperă 50%) la un nivel de compensare de 90%, în limita unui plafon lunar de 100 de lei. În lista B sunt incluse medicamentele scumpe şi de ultimă generaţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda