TOP 3 idei de ornamente simple pentru decorarea unui dormitor mic

TOP 3 idei de ornamente simple pentru decorarea unui dormitor mic

Pentru a amenaja un apartament, ai la dispoziție destul de multe idei din care te poți inspira, fie că este vorba despre mobilier, fie despre decorațiunile pe care le poți folosi pentru a-ți înfrumuseța casa. Dacă în living spațiul îți permite să așezi diverse flori sau plante, într-un dormitor nu prea generos ca dimensiuni, aranjamentele pot fi o adevărată provocare pentru a-i păstra funcționalitatea.

Din fericire, există câteva soluții pe care te poți baza și care nu te vor costa nici foarte mult, pentru a da personalitate chiar și celui mai mic dormitor. Mai jos poți afla 3 idei de ornamentele pe care le poți folosi pentru decorarea acestei camere.

3 tipuri de decorațiuni simple, dar de efect pentru dormitorul mic

1.  Un covor cu diverse motive poate înveseli camera

Probabil că una dintre cele mai de efect decorațiuni, care să aibă și rol de protecție, este covorul. Pe lângă faptul că nu ocupă spațiu, permițându-ți să așezi în continuare tot ceea ce ai nevoie pentru funcționalitate, acesta poate avea diverse motive care să creeze un aspect vizual deosebit, chiar de la intrarea în cameră. Cu forme și dimensiuni variate, este aproape imposibil să nu găsești unul care să se potrivească gusturilor tale sau chiar mobilierului.

2.  Tapetul poate crea ideea de identitate

Predicțiile pentru 2022 arată că prețul apartamentelor și caselor va crește, ceea ce poate determina mulți români să cumpere locuințe mai mici pentru a înclina balanța, iar dacă ai trecut deja prin această experiență, știi ce presupune amenajarea unor camere mici.

Când vine vorba de dormitor, tapetul poate reprezenta una dintre decorațiunile care te pot ajuta să oferi identitate acestei camere. Fie că alegi să îl pui pe un perete întreg, fie una sau două fâșii strategic amplasate pe mijlocul, respectiv de-o parte și de alta a patului, ai atât de multe modele la dispoziție, încât nu îți va fi greu să alegi unul care să îți placă.

3.   Folia laminată îți poate oferi intimitatea de care ai nevoie

O idee mai nouă pe piața amenajărilor este folia laminată. Folosită până acum în spații comerciale, este disponibilă în mai multe modele, care pot fi adaptate cu succes și în amenajarea caselor și apartamentelor.

Folia laminată poate fi pusă atât pe geamuri – poți renunța la draperiile și perdelele care adună praful, cât și pe jos, dacă dorești să creezi un strat protector pentru parchet.

Dacă această idee ți-a stârnit interesul, poți să vezi aici prețurile pentru foliile de laminare, precum și modelele oferite de e-algernon.ro pentru diferite spații și să le alegi pe cele potrivite pentru casa ta.

Amenajarea unui dormitor mic poate fi o provocare, dar ai la dispoziție destul de multe soluții simple, la îndemână, pe care le poți folosi cu succes, pentru a nu-ți limita mișcarea sau funcționalitatea camerei. Profită de ele și decorează-ți casa după bunul plac!

Sursa foto: Pexels.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top