TOATE școlile din județul Cluj se află în scenariul 1 de funcționare, cu prezența FIZICĂ a elevilor!

scoala

Potrivit datelor Prefecturii Cluj, toate cele 443 de școli și grădinițe din județ se află în scenariul 1 de funcționare, care le permite elevilor să participe fizic la cursuri.

Pentru o bună organizare, scenariile de funcționare ale școlilor și grădinițelor se vor actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de situația epidemiologică, raportată de DSP Cluj.

Purtarea măștilor este obligatorie

Atât profesorii, cât și restul angajaților din școli au obligația de a purta mască în permanență în cancelarie, în timpul deplasării în incinta școlii și în timpul pauzelor, și bineînțeles în sălile de clasă.

Există totuși o excepție, atunci când procesul de predare impune un contact vizual complet, caz în care trebuie folosite vizierelor.

Cât despre purtarea măștilor de către elevii din învățământul special, potrivit autorităților, masca de protecție are caracter de recomandare adaptată specificului procesului educațional și nu reprezintă o obligație.

Orele de educație fizică

Desfășurarea orelor de educație fizică și sport în sălile de sport sau în spații interioare, fără ca masca să fie obligatorie, este posibilă doar în condițiile în care incidența cazurilor de Covid-19 este mai mică decât 2 infectări la mia de locuitori.

Odată ce rata incidenței depășește 2/1000 de locuitori, orele de educație fizică și sport se vor desfășura doar în exterior, fără ca masca să fie obligatorie.

Încă o excepție se va face în cazul preșcolarilor, care nu au obligația de a purta mască în timpul orelor de educație fizică, indiferent de rata incidenței cazurilor de Covid-19.

Pregătirea noului an școlar

Pentru pregătirea școlilor, conducerile acestora au în vedere următoarele aspecte:

– organizarea și întreținerea spațiilor astfel încât să asigure distanțarea de minim 1 metru. În situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximă posibilă, inclusiv amplasarea optimă a mobilierului școlar,
– stabilirea circuitelor funcționale,
– organizarea spațiilor de recreere,
– evaluarea necesarului de resurse umane,
– asigurarea materialelor de curățenie, igienă și dezinfecție,
– asigurarea permanentă a unui stoc de rezervă de materiale de protecție pentru elevi și personal.

De asemenea, Festivitățile de început de an școlar sau universitar sunt permise doar dacă sunt organizate în exterior și dacă durează maxim 1 oră și jumătate, cu mască și distanțare de 1 m.

Noul an școlar va începe în data de 13 Septembrie.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top