m install
nello construct

Toate componentele unui avion de mici dimensiuni se vor produce lângă Turda, la fabrica Sonaca! (GALERIE FOTO)

floris

Sonaca Aerospace Transylvania, filiala românească a producătorului belgian de echipamente aerospațiale Sonaca, înregistrează în momentul de față un an de producție și va continua să crească treptat cu noi produse. Azi, la sediul fabricii din Moldovenești/Bădeni, a avut loc o conferință de presă în care oficialii companiei au vorbit despre noul proiect S200, un avion de școală și agrement, de mici dimensiuni.

S200 este un monomotor cu elice, cu 2 locuri, având implementată aparatură de ultimă generație, care combină performanța zborului și rentabilitatea. Noul proiect va prinde contur din luna iulie 2019. Practic, în fabrica de lângă Turda se vor produce toate piesele componente, asamblarea urmând a se face în Belgia. Avionul a mai fost produs la o fabrică din Africa de Sud, până acum.

Deja activă în producția pieselor compozite și în asamblarea slat-urilor pentru aeronava Airbus A320, Sonaca Aerospace Transylvania va sprijini realizarea subansamblului S200. Din acest motiv, pentru a răspunde acestei noi provocări și pentru a sprijini dezvoltarea activităților sale, Sonaca Aerospace Transylvania își consolidează echipele și recrutează în prezent noi angajați.

Citește și:

Locuri de muncă la Sonaca Aerospace: 12 posturi de Montator Structuri Avioane (transport asigurat!)

Prețul unui asemenea avion ajunge la 175.000 de euro.

Sonaca Airspace Transylvania lucrează în colaborare cu Airbus Defence and Space, iar începând cu finalul anului 2018 va susține producția prototipurilor rachetei purtătoare Ariane 6, din octombrie 2018.

Grupul Sonaca activează în domeniul dezvoltării, fabricării și asamblării aeronavelor pentru piețele aerospațiale, civile și militare. Sediul principal al companiei este în Gosselies, Belgia, iar cei 5000 de angajați lucrează la filiaelele din Canada, Statele Unite, Brazilia, Mexic, Anglia, China, România, Sri Lanka și Germania.

Lângă Turda, fabrica are în prezent peste 80 de angajați (intenția fiind de a ajunge la 200, până la sfârșitul anului 2019) și a produs și livrat 600 de slat-uri pentru compania Airbus, de la inaugurarea producției, în septembrie 2016. Intenția este de a se ajunge la 100 de slat-uri pe lună până la sfârșitul acestui an, urmând ca în următorii 2 ani să ajungă la 200 de slat-uri pe lună, capacitate de producție.

Sonaca Airspace Transylvania colaborează din acest an cu Colegiul Tehnic Turda, dar și cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, compania fiind interesată și de sistemul învățământului dual.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: