m install
nello construct

Theodor Romilă – finalist la celebrul concurs internațional de artă ModPortarit

floris

Tânărul Theodor Romilă este finalist, din nou, al concursului internațional de artă, ModPortrait.

Model pentru pictura care i-a adus calificarea în finală este chiar tatăl său, Marius Romilă, unul dintre cei mai apreciați fotografi din zona noastră.

Lucrarea este expusă la Muzeul European de Artă Modernă din Barcelona, din 17 mai 2024 până pe 15 septembrie.

Theodor Romilă la Muzeul European de Artă Modernă

„Seara trecută am primit un e-mail care mi-a adus o veste foarte bună! Am aflat că sunt, din nou, finalist la celebrul concurs internațional de artă ModPortrait, ediția din anul 2023.

Am fost extrem de entuziasmat pe de o parte, dar și surprins pe de altă parte. Entuziasmul se înțelege de la sine, dar am fost și surprins deoarece mulți dintre cei care mă cunoașteți știți că eu sunt grafician, mai degrabă decât pictor. Și într-adevăr, aceasta este doar a doua lucrare cu tema portret, executată în tehnica ulei pe pânză, pe care am făcut-o în viața mea!

Pot spune că mi-am asumat un oarecare risc atunci când am decis să înscriu această lucrare la concurs, dar am avut și o ambiție deosebită, anume aceea de a-mi demonstra – mie în primul rând – că sunt capabil să obțin rezultate artistice și în mediul picturii (unul nou pentru mine și încă insuficient explorat).

Legat de lucrarea în sine, aceasta are o valoare emoțională foarte mare pentru mine, atât datorită modelului – pentru cei care nu știți, este tatăl meu – cât și datorită faptului că am realizat această lucrare, în cea mai mare parte, în timpul studiului la Accademia Di Belle Arti Di Bari, Italia, de anul trecut. Acolo am studiat mediul picturii pentru prima dată, la nivel academic. Doresc să mulțumesc, pe această cale, profesorilor mei de acolo care m-au îndrumat și mi-au dat sfaturi extrem de valoroase pentru parcursul meu artistic, dar și colegilor care au fost foarte amabili cu mine!

Închei prin a spune că lucrarea „Marius”, ulei pe pânză, 35 x 50 cm, va fi expusă anul acesta la Muzeul European de Artă Modernă din Barcelona (MEAM) din 17 mai până în 15 septembrie!

Mulțumesc enorm și membrilor juriului pentru această oportunitate și pentru încrederea acordată!” a declarat Theodor Romilă, prin intermediul paginii sale de facebook.

sursă foto: facebook – Theodor Romilă

CITEȘTE ȘI:

TurdaNews – Un turdean este singurul român și cel mai tânăr artist ajuns în finala ModPortrait 2021 de la Barcelona!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: