Teste antidrog în școli. Sunt o idee bună? Votează și tu!

nello construct

În condițiile în care fenomenul consumului de droguri în școli ia o amploare tot mai mare, autoritățile spun că e o idee bună testarea elevilor.

Este doar o propunere, care până să ajungă la stadiul de aplicabilitate, are o cale lungă de parcurs.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a anunțat că analizează posibilitatea testării antidrog a elevilor în școli. Testarea se va face de către personal medical și doar cu acordul părinților, dacă elevii manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri

De asemenea, ministrul de Interne a anunțat măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli. Subiectul va fi abordat în cadrul unui Plan Național de Acţiune pentru siguranţă şcolară 2023-2024.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli. Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a precizat Cătălin Predoiu, citat de Alba24.ro.

Nici, Președintele Klaus Iohannis nu exclude varianta introducerii testelor antidrog în școli, cu acordul părinților, pentru a preveni consumul de substanțe interzise în rândul elevilor. El a catalogat drept „foarte îngrijorătoare” semnalele privind consumul de droguri în rândul elevilor.

Deocamdată totul este doar la stadiul de discuții fără o propunere legislativă concretă în acest sens.

This poll has ended (since 1 month).

Teste anti-drog în școli. Sunt o idee bună?!

Da.
93.41%
Nu.
6.59%
Nu mă interesează / Nu știu
0.00%

Sondaj efectuat în perioada 30.08.2023 ora 11.00 - 31.08.2023 ora 13.00.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: