Tensiuni în USR PLUS Turda, generate de apropierea alegerilor interne

usr plus turda

USR PLUS Turda este un adevărat butoi cu pulbere, odată cu apropierea alegerilor interne din cadrul organizației locale, prima după unificarea celor două partide care au format Alianța USR PLUS.

Conform surselor din sânul organizației locale, în partid sunt cel puțin 3 grupări, care își dispută noua conducere.

Pe de o parte, sunt cei din zona asociației T9, care îl au vârf de lance pe actualul consilier local Andrei Suciu, care este președintele Asociației T9 și fostul candidat al alianței la funcția de primar.

Pe de altă parte, sunt USR-iștii grupați în jurul actualului președinte al USR Turda, Ciprian Rigman, mulți dintre ei proveniți din PNL (ca și Ciprian Rigman, de altfel), care doresc îndepărtarea lui Andrei Suciu din structurile de conducere, după ce acesta a ratat două rânduri de alegeri pentru funcția de primar.

În fine, a treia grupare certă este cea a PLUS-iștilor, care vor și ei să controleze noua structură a organizației locale, mai ales că sunt într-un ”război” purtat pe toate fronturile cu gruparea Ciprian Rigman. Pentru cei care nu știu, USR-iștii au depus o plângere penală împotriva actualeli lor colege de partid, Simona Baciu, fosta directoare a Salinei Turda, pe care au și încercat s-o excludă din partid, dar în cele din urmă tentativa a eșuat. Așa că Simona Baciu și colegii ei din PLUS sunt acum colegi de partid cu cei care i-au exclus inclusiv de la negocierile pentru formarea listei pentru Consiliul Local Turda, la alegerile locale din 2020.

Interesant este că, de ceva vreme, Emil Turdean pare că a abandonat susținerea noului USR PLUS, probabil și din cauza situației financiare a firmei sale, are are un profit în scădere, aproape insignifiant raportat la cifra de afaceri. Emil Turdean l-a susținut mult pe Andrei Suciu și a sperat că acesta va reuși să devină primarul său marionetă, însă eșecul acestuia în alegeri l-a determinat pe Emil Turdean s-o lase ”mai moale” cu politica, încercând să-și salveze situația financiară.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top