Te pregătești să mergi în străinătate cu mașina personală? NU uita de aceste aspecte!

Oamenii se împart în două categorii atunci când vine vorba de tipuri de călătorie. Există persoane cărora le place experiența cu avionul și persoane care preferă să meargă cu mașina personală. Dacă faci parte din a doua categorie, atunci probabil știi că mereu este loc de mai bine când călătorești cu vehiculul personal. 

Sunt câteva aspecte de care orice șofer ține cont atunci când pornește la drum, cum ar fi deținerea unei roți de rezervă sau a unei truse de prim-ajutor, dar sunt și altele pe care probabil nu toți le cunosc, deși ar fi indicat. Află în continuare ce să nu uiți când te pregătești de un drum lung cu mașina personală. 

Înainte să porneși la drum cu mașina, ține cont de:

  • Odihnă maximă

Fie că te pregătești să conduci pe autostradă sau prin sate, ai nevoie de concentrare maximă. De aceea niciodată nu sta la volan nedormit. Înainte de un drum lung, fie că vei conduce ziua sau noaptea, trebuie să dormi câteva ore. În cazul în care simți că obosești la volan, nu te forța, încearcă să te oprești undeva să te odihnești. Dacă mergi cu alte persoane care au permis de conducere, atunci este recomandat să faceți cu schimbul. 

  • Situația unui accident

Din păcate, pentru condus ai nevoie de o doză mare de realism, de aceea trebuie să fii conștient că orice se poate întâmpla pe drum. Nu vorbim aici despre o pană sau despre faruri care nu funcționează, deși nici situațiile astea nu sunt deloc plăcute. Trebuie să fii conștient de eventualele accidente. Dacă se întâmplă să fii implicat într-un accident, atunci trebuie să știi că este datoria ta de cetățean responsabil să rămâi la fața locului până ajung ajutoarele. 

Este o obligație să deții asigurare pentru mașină, dar în cazul de față trebuie să fie valabilă internațional. Nu îți face probleme, poți face asigurare auto prin documentul internațional Cartea Verde cu ajutorul lui Asirom.ro. Astfel, vei fi protejat pe drumurile din afara României.  

  • Folosirea telefonului doar pe post de GPS

Telefonul ar trebui să fie folosit mereu doar pe post de GPS. Chiar și când îți monitorizezi traseul de navigație necesită multă atenție, dar nu poți egala asta cu vorbitul la telefon sau trimiterea mesajelor. 

Pentru liniștea ta, ar trebui să-ți setezi telefonul pe modul „Nu deranjați”, astfel încât să fii sigur că nu te deranjează nimeni. Nu-ți face griji, dacă este un caz de urgență, o să primești notificare de la apelurile care se repetă de foarte multe ori. 

Condusul pe un drum lung, mai ales în străinătate, este o provocare. Pe lângă aceste aspecte, trebuie să știi și o limbă de circulație internațională, cum ar fi engleza, ca să te descurci în caz că întâmpini o problemă, dar dacă ții cont de sfaturile de mai sus și respecți totul ca la carte, o să ai parte de o experiență extrem de plăcută pe drumurile internaționale. 

Sursa foto: Unsplash.com

 

Comentarii

ULTIMELE articole: