m install
nello construct

Taximetriștii turdeni au primit acordul pentru tarife mai mari! Care vor fi noile tarife?!

floris

Consilierii turdeni și-au dat acordul pentru modificarea tarifelor maximale practicate în activitatea de taximetrie care se desfășoară pe raza municipiului Turda.

Taximetriștii au solicitat această modificare având în vedere faptul că din anul 2021 nu s-au mai produs schimbări, perioadă în care au crescut cheltuielile cu: forța de muncă, prețul combustibilului, piesele de schimb, asigurările obligatorii de RCA, serviciile pentru asigurarea activității de taximetrie (ITP; metrologie, agreere etc).

Taximetriștii au solicitat ca tariful maximal să urce la 8.80 lei/km, însă administrația locală a aprobat un tarif maximal de 5.00 lei/km, pe timp de zi (orele 6.00-22.00) și de 7.50 lei/km, pe timp de noapte (orele 22.00-6.00). Tarifele de pornire sunt similare, iar tarifele de staționare sunt de 50 lei/oră ziua și de 75 lei/oră noaptea.

La precedenta aprobare a tarifelor maximale, din anul 2021, tariful era de 3.80 lei/km ziua și de 5.70 lei/km noaptea.

Astfel, în cazul unei curse de 3 km, aproximativ din Micro până în Centru, costul deplasării cu taxiul ar putea ajunge până la 20 de lei pe timp de zi și până la 30 de lei pe timp de noapte. Rămâne de văzut dacă taximetriștii vor aplica noile tarife maximale imediat sau dacă vor utiliza o creștere graduală a tarifului.

Extras din HCL 287/28.11.2023

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 57 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: