marian morar
m install
nello construct

Târgul de Crăciun din Turda s-a încheiat! Cu ce impresii au rămas turdenii după aceste zile de sărbătoare? (FOTO-VIDEO)

zamblau eugen

Anul acesta, orașul nostru s-a bucurat de evenimente, de festivaluri, de expoziții, petreceri și multe alte activități ce nu erau posibile anul trecut din cauza pandemiei de Covid-19.

Ei bine, în acest an, s-a încercat o anumită revenire la normal, iar conducerea ne-a lăsat să ne bucurăm de activitățile de care ne bucuram și înainte. Chiar dacă la majoritatea evenimentelor, oamenii erau nevoiți să poarte mască și să respecte distanțarea socială, nu a părut să-i deranjeze și s-au conformat cerințelor.

În această vară, am avut parte și de festivaluri specifice orașului nostru, precum Festivalul Internațional de Teatru, Festivalul Folcloric, Festivalul Mediteranean etc. Este adevărat că cel mai așteptat festival al orașului nostru era Zilele Municipiului Turda, însă, în acest an, riscul ar fi fost mult prea mare și s-a renunțat și în acest an la organizarea acestuia. Totuși, nu putem spune că am dus lipsă de festivaluri, deoarece Turda a avut parte de mai multe festivaluri pline cu muzică, mâncare, carusele și activități distractive.

A venit totuși o perioadă grea pentru toată lumea. O perioadă în care celor nevaccinați li s-a restricționat accesul la evenimente, ba chiar la unele accesul era restricționat pentru toată lumea. De asemenea, am avut din nou carantină de noapte, iar masca trebuia purtată și în aer liber de toată lumea. La cum creșteau cazurile de Covid-19 de la o zi la alta, nimeni nu se gândea că vom mai avea relaxări de Crăciun.

Târgul de Crăciun Turda

Iată că a urmat o scădere bruscă a numărului de infectări, iar astfel, conducerea a adoptat, pentru o perioadă de timp, noi măsuri de relaxare pentru cetățeni. Astfel, primăriilor li s-a acordat permisiunea de a susține evenimente în această perioadă, restricțiile fiind puține și mai lejere.

Putem spune că așa a apărut Târgul de Crăciun Turda din acest an. Crăciunul este, probabil pentru mulți dintre noi, cel mai așteptat moment al anului. E clipa în care te reîntâlnești cu cei dragi, când îți place să dăruiești mai mult decât să primești, când zâmbești fiecărui om care trece pe lângă tine. E perioada bunătății și a bunătăților.

Unele dintre cele mai emblematice momente pentru această perioadă sunt Târgurile de Crăciun, unde magia sărbătorilor își face apariția. Anul acesta am avut ocazia să avem și la Turda un Târg de Crăciun și chiar dacă a ținut pentru o perioadă scurtă de timp, turdenii au încercat să fie cât mai prezenți atât spiritual, cât și fizic.

Oamenii erau împărțiți. Unii erau la patinoar, distrându-se pe gheață, unii se plimbau pe lângă tarabe încercând să se hotărască ce să cumpere, unii se bucurau alături de prieteni de o ciocolată caldă lângă tarabele pentru mâncare, iar alții erau la „scenă” cântând colinde și bucurându-se de acele momente de neuitat.

Scopul acestui târg a fost de a aduce oamenii mai aproape, de a ajuta comunitatea să devină una mai unită. Scopul a fost atins, deoarece turdenii noștri, în timp ce colindau, se uitau unii la alții și își zâmbeau din tot sufletul chiar dacă nu se cunoșteau. Mai mult decât atât, unii chiar au spus câteva cuvinte despre cum li s-a părut Târgul de Crăciun Turda din 2021.

„Am și uitat de pandemie”

„Aveam mare nevoie de târgul ăsta. Am stat foarte mult timp în casă, iar acum când am ieșit și am văzut atâtea fețe noi și oamenii atât de luminați la față, am și uitat că e pandemie sau că ar fi existat vreodată. Avem nevoie de astfel de momente pentru a ne aminti că nu suntem singuri. E mult mai plăcut să știi că și celălalt simte la fel ca tine.” 

„Am avut tot ce ne-a trebuit într-un spațiu mic”

„Eu am mai fost și pe la alte târguri și pot să spun că Târgul de la Turda este cel mai mic, însă a fost eficient. Am avut tot ce ne-a trebuit, mâncare, băutură, muzică, carusele pentru copii și patinoarul. E chiar drăguț ce a reușit să facă Primăria. Ar fi bine dacă ar face mai des chestii de genu.”

„S-a terminat prea repede”

„Trebuie să recunosc, s-a trezit ceva special în mine când am venit aici și i-am văzut pe toți oamenii ăia cântând colinde, râzând între ei și așa mai departe. În astfel de momente, chiar începi din nou să crezi că umanitatea mai are totuși o șansă. Îmi pare rău că s-a terminat prea repede. Cred că putea fi ținut până la Anul Nou.” 

Primăria Municipiului Turda

„În ajun de Moș Nicolae, Parcul Central a fost inundat de multă bucurie.

Deschiderea patinoarului a adus multă veselie celor mici și mari, iar voia bună nu a lipsit nici la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, unde au răsunat colinde care mai de care mai frumoase!”

Târgul de Crăciun a luat sfârșit în acest an la Turda și sperăm să avem parte de un alt târg mai mare și mai luminos anul viitor. Nu uitați că patinoarul rămâne deschis întreg sezonul, așa că sunteți așteptați pe patine.

Vă puteți relaxa și urmări videoclipul de mai jos pentru a vă readuce aminte de momentele Târgului de Crăciun din Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2