usrturda scandal

T9/USR Turda, o adunătură de frustrați! Cum și-au atacat colegii de la Cluj, la alegerile parlamentare din 2016!

Gruparea T9/USR Turda se dovedește a fi o adunătură de frustrați, care a eșuat ori de câte ori a încercat să facă ceva. Și atunci când eșecul îi reprezintă, singura variantă care le-a mai rămas este să pună bețe-n roate și să denigreze ceea ce fac alții! Că o fac cu adversarii lor, deja ne-au obișnuit. Însă, de data aceasta vă prezentăm dovezi care indică faptul că s-au luptat inclusiv cu colegii lor de la USR Cluj! Evident, fără să-și asume public! Că asta îi caracterizează: ”biluțele” mici!

În octombrie 2016, conducerea USR Turda a organizat o conferință de presă în care a transmis ideea că ar merita locurile 1 la Camera Deputaților și la Senat, adică locuri eligibile, la alegerile parlamentare care urmau în 11 decembrie 2016. Declarațiile erau făcute înainte de stabilirea poziției pe listele de candidați ale USR Cluj. USR Turda îi susținea, la acea vreme, pe Andrei Suciu (vicepreședinte al organizației locale a USR) și Daniel Doboș (vicepreședinte al USR Turda la acea vreme și finul actualului președinte, Emil Turdean).

De menționat că Andrei Suciu era ”pătat” de implicarea sa în tăinuirea jafului de la Zoo Turda, unde au ”dispărut” circa 3.000.000 de lei, prin lucrări decontate dar neexecutate! Celălalt personaj susținut, Daniel Doboș/Pierre Dassilu, avea la activ 20 de ani de pușcărie în Germania, după ce a ucis cu cruzime 2 oameni, însă mințea cu nerușinare, susținut de nașul său, că totul este o invenție (ulterior candidaturii, în urma unei investigații a TurdaNews totul a ieșit la iveală!). Atâta tupeu avea gașca asta de frustrați, încât Daniel Doboș a dat și o declarație pe proprie răspundere, că nu a avut nicio problemă de natură penală! Evident, susținut de nașul său, Emil Turdean, actualul președinte al USR Turda!

usrturda conferintaDaniel Doboș – pușcăriaș pentru crimă, Andrei Suciu – protectorul jafului de la Zoo Turda și Emil Turdean – nașul lui Daniel Doboș și actual președinte al USR Turda, pe vremea când erau siguri că primesc locuri eligibile la alegerile europarlamentare…

Citește și:

Turdenii din USR susțin că au șanse la locuri eligibile, la alegerile parlamentare (VIDEO)

Însă, ei au avut un adevărat șoc, după ce în urma alegerilor interne din cadrul USR Cluj, protejații lui Emil Turdean au ajuns pe locuri fără nicio șansă de a ajunge în Parlament! Andrei Suciu era abia pe locul 5 pe lista pentru Camera Deputaților, iar Daniel Doboș era pe un loc 3 la Senat, fără nicio șansă, nici măcar în eventualitatea unei redistribuiri!

La finele lunii octombrie 2016, după depunerea listelor cu candidații USR Cluj, o persoană fizică a contestat aceste liste! Este vorba despre Țuțu Octavian George. Subiectul a apărut și în presa județeană.

ziua usrclujCând s-au depus contestațiile împotriva listei de candidați ai USR Cluj, nimeni nu bănuia că în spatele lor se află frustrarea cuiva…

”În cursul zilei de marţi, 1 noiembrie 2016, Tribunalul Cluj a respins două contestaţii depuse de către un cetăţean pe nume Tutu Octavian George şi de către Partidul Ecologist Român, împotriva deciziei Biroului Electoral Judeţean Cluj prin care au fost acceptate listele de candidaţi ai USR Cluj la Senat şi Camera Deputaţilor.”, menționa Ziua de Cluj.

Era dată și o declarație a președintelui USR de la acea vreme, Nicușor Dan, care postase pe Facebook un mesaj în care menționa că PSD s-ar afla în spatele acestor contestații: ”Este un atac premeditat împotriva USR: PSD încearcă în mod deliberat să blocheze accesul Uniunii Salvați România în alegerile parlamentare din decembrie, folosind tertipuri juridice menite să pună bețe-n roate unui partid nou”.

Realitatea, însă, era cu totul alta! Veți vedea mai jos pe cine reprezenta persoana fizică Țuțu Octavian George.

Ce face ”adunătura de frustrați” când cineva nu le ”cântă în strună”?! Atacă!

În primăvara anului 2017, TurdaNews a publicat o investigație zguduitoare despre președintele USR Turda de la acea vreme, Daniel Doboș, care era finul actualului președinte, Emil Turdean (în plus, era și vicepreședinte al organizației județene a USR Cluj!). Din date reieșea că daniel Doboș a făcut ani mulți de închisoare în Germania, pentru că a ucis cu cruzime două persoane! 

Practic, prin decizia Curții de Juri a Tribunalului Regensburg din 13.01.1995, pronunțată în Dosarul nr. Ks 203 Js 43848/92, a, b, definitivă la data de 01.02.1996, numitul DOBOȘ NICOLAE-DANIEL a fost condamnat la pedeapsa detențiunii pe viață pentru săvârșirea a două infracțiuni de omor prev. de art. 211 alin. 1 din Codul penal german.

Cu privire la situația executării pedepsei, din documentele comunicate de autoritățile germane a rezultat că numitul DOBOȘ NICOLAE-DANIEL a fost arestat preventiv 1213 zile, începutul executării pedepsei fiind 02.02.1996, 15 ani din pedeapsă fiind ispășiți la 07.10.2007.

În fapt, la data de 08.09.1992, împreună cu o altă persoană, prin cruzime (așa menționează instanța!), l-a omorât pe numitul… cu o pușcă cu alice.

La data de 02.10.1992, numitul DOBOȘ NICOLAE-DANIEL, cu premeditare (așa menționează instanța!), l-a omorât prin împușcare pe numitul… .

Prin decizia administrativă a Municipalității din Regensburg pronunțată la data de 29.05.2000 în dosarul nr. 331/04/122/Ml/Re s-a dispus expulzarea imediată a numitului DOBOȘ NICOLAE-DANIEL după eliberarea din închisoare.

Asta ar fi povestea, pe scurt…

dobos 04Aceeași ”gașcă”, tot timpul împreună: Andrei Suciu, Emil Turdean și Daniel Doboș. Cu spatele (cu căciulă) este Ciprian Rigman, cel care ulterior a demisionat din PNL Turda pentru a se înscrie în USR, partid care zicea că ”nu acceptă traseiștii”.

Citește și:

CUTREMURĂTOR! T9 și Andrei Suciu, asociați cu un dublu criminal?!

Chiar dacă Daniel Doboș nu a recunoscut nimic în prima fază, ulterior a fost nevoit să recunoască, pentru că probele prezentate de TurdaNews erau indubitabile! După ce a recunoscut că a mințit că nu a avut probleme de natură penală, Daniel Doboș s-a retras din USR, iar organizația locală de la Turda este condusă în prezent de nașul său, Emil Turdean.

”În urma informațiilor apărute în presă și a recunoașterii publice a existenței unor fapte de natură penală și a unei condamnări, Daniel Doboș și-a dat demisia din USR. Ținând cont că orice informații legate de aceste fapte au fost omise din fișa sa de adeziune și, mai mult decât atât, a semnat în campania electorală o declarație pe propria răspundere care specifică clar că nu a săvârșit cu intenție fapte de natură penală, Daniel Doboș ar fi fost exclus din partid dacă nu își anunța demisia.

La momentul apariției informațiilor despre acest caz în presa locală, Daniel Doboș a prezentat Biroului Județean propriul cazier judiciar, care nu debita existența unor antecedente penale.”, precizau cei de la USR Cluj la acea vreme.

daniel dobos demisDaniel Doboș a mințit cât a putut, a prezentat un cazier judiciar care nu-i menționa crimele și a dat o declarație pe proprie răspundere că nu are antecedente penale, însă în cele din urmă, finul lui Emil Turdean a trebuit să recunoască că a mințit! Și a plecat din USR!

Citește și (vezi declarația dată și semnată de Daniel Doboș):

Dacă nu-și dădea demisia, Daniel Doboș ar fi fost exclus din USR, oricum! Pentru că a mințit!

Evident, dintr-o frustrare evidentă, Andrei Suciu (fost candidat USR la parlamentarele din 2016) și-a luat inima-n dinți și m-a acționat în instanță, cerându-mi să șterg toate dezvăluirile despre ”gașca” lor, să nu mai scriu niciodată pe aceste teme și să plătesc 10.000 de euro daune morale pentru că aș fi spus minciuni. A invocat nu mai puțin de 18 articole scrise de subsemnatul, majoritatea având legătură cu tăinuirea jafului de la Zoo Turda, cu legătura sa cu fostul pușcăriaș Daniel Doboș, dar și alte nereguli (fals în declarația de avere etc).

După aproape 2 ani de la depunerea plângerii în instanță, am câștigat DEFINITIV procesul cu Andrei Suciu! Practic, am demonstrat că tot ceea ce am spus era argumentat și… adevărat! 

geluflorea andreisuciuAndrei Suciu (dreapta), președintele T9 și fost candidat al USR la parlamentare, învins de… ADEVĂR!

Citește și:

Andrei Suciu (T9/USR) a PIERDUT definitiv procesul de 10.000 de euro cu jurnalistul Gelu Florea!

Evident, cei de la T9/USR Turda nu puteau accepta o înfrângere! Pentru că pe ei nu-i interesează să se afle Adevărul, ci doar ca ceea ce spun ei să aibă impact și să manipuleze!

Așa că, ulterior, după ce nu au reușit să-mi închidă gura cu amenințări, cu procese în care îmi cereau mii de euro, au trecut la tactica defăimării mele ca persoană, ”tactică” care se desfășoară și în prezent!

Am devoalat această tactică chiar recent, la finele lunii mai a acestui an.

”În ultima perioadă, sunt atacat vehement, fără niciun argument care poate fi prezentat ca probă. Scopul acestor atacuri este discreditarea mea, ca jurnalist! Ăsta a fost principalul obiectiv al grupării T9/USR Turda, încă din primul moment în care am scris de jaful de la Zoo Turda, unde Andrei Suciu (președintele Asociației T9, gruparea ong-istă a USR Turda; simpatizat/militant declarat al USR Turda, fost candidat al acestui partid pentru Parlamentul României) a tăinuit fapte de natură penală, care rezultau dintr-un inventar pe care chiar el l-a făcut!

Au încercat să-mi închisă gura, cu amenințări, prin orice mijloace! Nu au reușit! Apoi m-au târât într-un proces în care și-au plătit avocați cu mii de euro, cu scopul de a mă ”pune pe butuci”, solicitându-mi daune de 10.000 de euro! M-am apărat singur în instanță, fără avocat, și am demonstrat că tot ceea ce am dezvăluit era real! Deci… nu au reușit nici așa să-mi închidă gura! Așa că acum recurg insistent la o metodă de denigrarede decredibilizare ca jurnalist, care va avea sorți de izbândă (ca impact în societate) doar dacă veți accepta minciunile lor, în detrimentul probelor mele cu care am câștigat în instanță!”, am scris în 31 mai 2019, prezentând inclusiv dovezi din dosarul din instanță, unde am demonstrat că eu eram victima linșajului lor public, declanșat după ce am scos la iveală faptul că Andrei Suciu a fost implicat în protejarea jafului de la Zoo Turda!

Citește și:

De ce Gelu Florea trebuie discreditat? Iată dovezile din instanță! Planul T9/USR Turda!

Însă, e momentul să aflăm cine este Țuțu Octavian George, cel care a contestat listele de candidați la parlamentare ale USR Cluj în octombrie 2016, ca persoană fizică și… pe cine reprezintă!

Țuțu Octavian George este un avocat din Cluj. Dacă cineva își închipuie că un avocat contestă o listă de candidaturi pentru că nu s-a trezit bine dimineața și vrea să-și piardă timpul cu asta, se înșeală amarnic! Un avocat reprezintă interesele cuiva! Iar mai jos o să vă arăt pe cine reprezenta acest avocat!

Numele lui Țuțu Octavian George a apărut în procesul meu cu Andrei Suciu (fostul candidat pe listele USR Cluj, nemulțumit de locul 5 la Camera Deputaților). Mai precis, în faza de apel, unde l-a reprezentat pe Andrei Suciu.

suciu avocattutuGhici cine era avocatul lui Andrei Suciu? Sau, mai bine zis: ghici pe cine reprezenta avocatul Țuțu Octavian-George atunci când a depus contestarea listei de candidați ai USR Cluj, acolo unde Andrei Suciu nu a ajuns pe loc eligibil?!

De menționat faptul că, în cadrul procesului, avocatul Țuțu Octavian-George a încercat să acrediteze ideea că ar fi preluat dosarul doar din faza de apel și că nu avea cunoștință despre ceea ce s-a întâmplat la prima instanță, motiv pentru care a încercat să dea o altă ”turnură” procesului, invocând că eu nu aș fi jurnalist, că Andrei Suciu nu era o persoană publică sau că societatea Geflo Media SRL nu și-ar desfășura activitatea legal.

Numai că, neatent la detalii, a depus la dosar un extras de la RECOM, cu referire la societatea Geflo Media SRL care deține TurdaNews, al cărei acționar unic sunt, iar în acel extras se menționa că a făcut solicitarea în nume personal, exact în perioada în care era pe rol procesul dintre mine și Andrei Suciu la prima instanță, când Andrei Suciu era reprezentat de o altă avocată! Practic, s-a dat singur de gol că reprezenta interesele lui Andrei Suciu chiar și atunci când o altă avocată îl reprezenta, oficial, pe Andrei Suciu!

Mai jos aveți un extras din documentul ”Concluzii scrise” depus de mine în instanță, în apel, în urma căruia s-a respins apelul lui Andrei Suciu, iar eu am câștigat procesul definitiv:

extras procesAvocatul Țuțu Octavian-George îl reprezenta pe Andrei Suciu și ca… persoană fizică!

Și dacă Țuțu-Octavian George l-a reprezentat pe Andrei Suciu ca persoană fizică, atunci când a solicitat extrasul de la RECOM (19.12.2017, dată la care procesul era pe rol, la prima instanță), iar apoi l-a reprezentat ca avocat, în apel, oare pe cine a reprezentat el atunci când, în calitate de persoană fizică, a contestat lista de candidați ai USR Cluj, listă care producea mari nemulțumiri celor de la USR Turda, care nu au primit locuri eligibile, printre ei aflându-se și… Andrei Suciu, președintele T9?! 

Evident, întrebarea este retorică… Nu o să vă dau eu un răspuns, pentru că nu vă cred atât de proști încât să nu-l intuiți! Rămâne de văzut dacă cei de la USR Cluj o vor ”mușca” din nou, așa cum au pățit-o și cu apărarea lui Daniel Doboș, atunci când am publicat primele informații despre anii de pușcărie și despre faptul că a făcut 2 crime…

Pentru mine a fost suficient faptul că actualul președinte, Emil Turdean, nașul fostului președinte-pușcăriaș Daniel Doboș, nu mi-a răspuns la această întrebare, din data de… 2 iulie 2019. Faptul că a acționat exact ca finul său, punându-i pe cei de la Cluj să-și asume apărarea lor, doar mă distrează.

Iată întrebarea mea din 2 iulie 2019, cât se poate de clară: ”Vă asumați acțiunea de atunci privind contestarea listei de candidați ai USR Cluj, la alegerile parlamentare? Cunoașteti dvs sau apropiații dvs persoana care a contestat? Ați avut legături cu ea înainte de această acțiune sau ulterior?”.

adresa turdean usrPreședintele USR Turda, Emil Turdean, a refuzat să precizeze clar dacă are cunoștință despre acțiunea de contestare a listei de candidați ai USR Cluj, în toamna lui 2016, și dacă ”gașca” de la Turda avea vreo legătură cu această acțiune.

Comentarii

ULTIMELE articole: