nello construct

Sute de participanți la Ziua Cepei de la Mihai Viteazu! Evenimentul e în plină desfășurare (FOTO/VIDEO)

În această dimineață a debutat la Mihai Viteazu o sărbătoare tradițională intitulată „Ziua Cepei”. De fapt o zi  a recoltei reinterpretată.

La eveniment au luat deja parte câteva sute de localnici dar și persoane dornice să ia contact cu tradițiile populare și folclorul autentic.

Ziua Cepei a debutat cu pregătirea ceaunelor cu mâncare tradițională, de la ora 9, sunt pregătite pentru pofticioși 12 ceaune, unul inclusiv cu specific vânătoresc. De la 10 a debutat spectacolul folcloric și deschiderea oficială a evenimentului. Oaspeții au fost întâmpinați cu tradiționala pâine cu unsoare și ceapă dar și câte un păhărel de pălincă de prune.

Organizatorii anunță o „sărbătoare în cinstea roadelor pământului, una la care tradițiile și ceapa vor fi la loc de cinste”.

Pe scena de pe strada Morii vor urca  artiștii locali și naționali, cei mai așteptați fiind Vlăduța Lupău și trupa Compact.

Anul acesta au lipsit delegațiile străine spune primarul Ioan Zeng, dar se compensează cu numărul mare de artiști care vor urca pe scena amplasată pe strada Morii.

Potrivit programului pus la cale de organizatori, între orele 10,30-19,30 în locația amintită va avea loc un amplu program artistic susținut de ansamblul Fii Moților, Ansamblul Rugyek, Ansamblul Comori Ardelene Turda. Invitații speciali sunt Vlăduța Lupău, trupa Compact, Magyar Rozsa, Crina Prața, Amalia Chiper, Claudiu Ciotleuș, Liliana Oară, Minodor Făgădar, Grup Folcloric Doruri Apusene, dar și soliștii Casei de Cultură Mihai Viteazu.

Ziua Cepei este o tradiție la Mihai Viteazu, în timp s-a renunțat la „zilele comunei” și a fost adoptată această manifestare care pune mai bine în evidență fermierii, producătorii locali și produsele tradiționale, în special Ceapa renumită la nivel național prin unicitatea gustului și a calității.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: