nello construct

Suprataxarea pregătită de Guvern va lovi și în cluburile sportive!

Suprataxarea pregătită de Guvern, gândită ca o măsură disperată pentru a mai salva din deficitul bugetar enorm pe care-l are România și care poate conduce la pierderea fondurilor europene, va afecta și activitatea sportivă.

Concret, este vorba despre faptul că va crește excesiv contribuția la asigurările de sănătate. Asta deși sistemul public nu este pregătit în acest moment pentru a rezolva problemele medicale ale sportivilor profesioniști, în majoritatea cazurilor aceștia fiind nevoiți să apeleze la sistemul privat de sănătate, în țară sau în străinătate.

Taxa pe contractele de activitate sportivă va crește de la 11 la sută din salariul net la 30 la sută. Ceea ce înseamnă o cheltuială de 3 ori mai mare cu aceste contracte. Astfel, sportul românesc primește o lovitură puternică, iar unele cluburi vor avea probleme serioase în ceea ce privește finanțarea și performanțele care pot fi realizate în noile condiții.

Cel mai afectate de noile măsuri de taxare sunt cluburile care activează la nivel înalt, din punct de vedere al performanței, cum ar fi echipa de handbal Potaissa Turda, care oricum se bate cu granzii României, deși bugetul este unul foarte mic, în comparație cu al adversarelor.

Însă, vor fi afectate toate celelalte echipe sau sportivi care primesc bani în baza unor contracte de activitate sportivă, inclusiv de la nivelurile inferioare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: