breaking news cand vor reveni suporterii pe stadioanele din romania anuntul oficial al ministrului novak size6

Suporterii se întorc pe stadioane. Vezi care sunt condițiile impuse de MTS!

Bucurie în rândul spectatorilor după ce Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului au emis Ordinul comun prin care se reglementează revenirea suporterilor pe stadioane. Această decizie ar urma să intre în vigoare în momentul publicării acestuia în Monitorul Oficial.

Ministerul Tineretului și Sportului a prezentat pricipalele măsuri și restricțiile din acest protocol: 

  • obligativitatea purtării măștii pe toată durata evenimentului, atât de spectatori cât și de personalul organizatorului.
  • obligația marcajelor menite să preîntâmpine aglomerările de persoane, a asigurării distanțării fizice.
  • interdicția de a comercializa mâncare.  
  • obligativitate asigurării dispenserelor de gel dezinfectant, asigurării accesului etapizat și controlat al suporterilor.

Categoriile de suporteri care vor avea acces pe stadioane sunt:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complecte de vaccinare.
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore.
  • persoanele care au rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

De asemenea se arată că suporterii vor putea să revină pe stadioane, respectând procentul de 25% din capacitatea stadioanelor.

„Sunt foarte bucuros pentru această mare reușită. Este un câștig pentru sport, pentru normalitate, pentru noi toți. Mulțumesc Ministerului Sănătății pentru buna colaborare pe care am avut-o și acum, ca de fiecare dată și pentru sprijinul pe care ni-l acordă, dar și colegilor din Guvernul României. Suntem o echipă în care, ca și în sport, fiecare dintre noi este o rotiți intr-un mecanism care urmărește un obiectiv clmun. Și progresele pe care le facem confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului.

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.