La finele lunii septembrie 2021, societatea Supercom SA, care gestionează colectarea deșeurilor din zona Turzii, avea datorii imense la bugetele de stat, conform datelor publicate pe siteul ANAF.
Mai precis, este vorba despre 2.067.876 lei la bugetul de stat, 2.852.218 lei bugetul asigurărilor sociale de stat și 1.125.860 lei la bugetul asigurărilor de sănătate. În total, peste 6 milioane de lei!
În plus, RADP Cluj i-a dat în judecată pentru că nu au plătit facturile pentru depozitarea gunoaielor, la CMID. Dosarul 995/1285/2021 a fost înregistrat în 7 decembrie 2021, iar primul termen a fost în 12 ianuarie 2022, cauza fiind amânată.
„Nu am ce perspectivă să vă ofer și nu pot să comentez. E un litigiu comercial firesc între două coentități care lucrează. Avem birou și oameni care se ocupă de presă și de legătura cu presa la București. Ei vă pot da amănunte. Noi nu vă putem da amănunte. N-am ce să comentez.”, a spus Gabriel Oltean, reprezentantul Supercom Cluj, pentru cei de la Gazeta de Cluj.
Compania are profituri constante, dar și datoriile sunt mari. Conform datelor financiare, în anul 2020 societatea a încheiat cu un profit net de peste 9.6 milioane de lei, dar și datoriile au crescut la 152.809.225 lei.
Supercom, legături cu rușii?!
Jurnaliștii de la publicația citată au descoperit că Supercom este asociată cu ”fantome” din Rusia.
”Supercom este asociată cu SOCIETATEA CU RESPONSABILITATE LIMITATĂ „COMPANIA BALTICĂ DE CONSTRUCȚII” (DIRECȚIA GENERALĂ), ambele companii fiind persoane juridice asociate CONSORȚIULUI ȘTIINȚIFIC DE PROIECTARE ȘI CONSTRUCȚII SUPERCON SA.
Această Companie Baltică de Construcții are sediul în Rusia, mai exact în Moscova, pe strada Trujenikov. O excursie pe Google Maps ne-a ridicat câteva semne de întrebare: coincidența (sau nu) face ca tocmai sediul acestei companii să se afle într-un loc ascuns, fiind „protejat” de alte clădiri (și aflându-se, ironic, lângă o biserică), fiind astfel un punct în care este imposibil de ajuns „la vedere”.
În plus, de această companie este strâns legat un cetățean rus, Rogach Valeriy, acționar și el la Supercom. Ce e cu adevărat ciudat, în schimb, e faptul că niciun motor de căutare, nici măcar google-ul rusesc, nu ne oferă absolut niciun fel de informație despre această persoană. Ca și cum n-ar exista (sau ca și cum ar fi fost ștearsă orice urmă care să conducă spre acesta). Noi am reușit să aflăm că acest Rogach Valeryi e născut pe 25 mai 1955, în Belogorsk, regiunea Amur, Rusia, un orășel care avea, la vremea aceea, sub 9.000 de locuitori (populația rămânând, și astăzi, undeva sub 20.000 de locuitori).
Și, iată că Supercom a reușit să rescrie istoria, astfel încât am ajuns în punctul în care rușii și românii și-au împărțit stăpânirea așa cum au vrut: la acest Consorțiu, atât Supercom, cât și Compania Baltică de Construcții, dețin câte 48% din acțiuni. Ciuclea Ilie Ionel are 1%, Bubu Gheorghe Valentin tot 1%, iar restul de % merg către Rogach Valeriy, care are cât ceilalți doi la un loc. ”, menționează publicația citată.
Omul din spatele Supercom este Ilie Ciuclea, fost senator PSD, mare comandor al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România.
”Ilie Ciuclea a fost senator PSD (validat în 2008, înlocuindu-l pe Sorin Mircea Oprescu, care-și dăduse demisia). Bineînțeles, putem vorbi atât despre o apropiere a PSD-iștilor de ruși, dar nu poate fi scoasă din calcul nici componența de legătură masonică – în special că prietenul rus al lui Ciuclea parcă a intrat în pământ.
De altfel, în afară de activitatea ca senator PSD, masonul Ilie Ciuclea a fost și prim-vicepreședinte al UNPR București. Denumit de presă ,,Lordul gunoaielor”, Ilie Ciuclea este membru al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România, iar în 2013 a fost ales Mare Comandor al acestuia. Și-a adus „omul” și la Cluj. Este vorba de Gabriel Oltean, și fost director executiv al Forte Asigurări. Gabriel Oltean este un mason care face parte din Marea Lojă.”, mai precizează sursa citată.
La Turda, angajații au făcut grevă, recent
La Turda, angajații Supercom au făcut recent o grevă spontană, acuzând că nu le-au fost plătite salariile. Asta s-a întâmplat chiar în luna decembrie 2021. La vremea respectivă, cei de la Supercom nu au comentat siituația, însă după apariția pe siteul TurdaNews a conflictului, inclusiv cu imagini video, muncitorii și-au primit salariile pe carduri.
Citește și:
Protest spontan al angajaților Supercom, la Turda! (VIDEO)
Compania a avut probleme de organizare încă de la începutul activității. După ce au preluat serviciul de la 1 iunie 2021, ei nu au reușit să încheie contracte la timp cu populația deservită. S-a ajuns în situația în care în luna decembrie încă se mai încheiau contracte, retroactiv de la data de 1 iunie 2021, cu tarife aplicate retroactiv de la 1 iunie, dar care au fost aprobate oficial abia în toamna anului 2021. Practic, haos și debandadă totală!
Nici în acest moment situația nu este lămurită, pentru că tarifele aprobate în toamna anului trecut, prin intermediul asociației din care fac parte administrațiile locale din județ, au expirat la 31 decembrie 2021, iar de la 1 ianuarie 2022 compania ar trebui să aplice tarife în funcție de greutatea deșeurilor. Situație care va genera alte probleme și un alt haos.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Trebuie facute niste precizari la preluarea Dvs din presa de scandal :
1) Litigiul cu RADP este bazat pe un fapt foarte simplu .
Radp percepe un tarif de 269 lei/tona pentru depozitare care nu este aprobat de nimeni . In conformitate cu legislatia din vigoare RADP CLUJ trebuie sa aibe un HCJ care sa avizeze acest tarif deoarece populatia plateste 100 de lei in plus pe serviciul de depozitare care nu este aprobat de nimeni adica ilegal .
2) Tarifele practicate de SUPERCOM au la baza un pret la depozitare de 100 de lei /tona stabilit pentru ofertare in licitatie ( documente publice) adica un minus de 169 lei/tona care nu ii suporta nimeni
3) Atentie ca vorbiti de o asociere intre firma SUPERCON nu SUPERCOM ref la subiectul rusi care nu are nici o legatura cu Supercom
Referitor la greve si probleme cu angajatii , trebuie avut in vedere faptul ca aceasta firma a angajat oameni de la companiile vechi de colectare care au avut alte reguli , si care au avut alte deprinderi unele mai putin ortodoxe.
Este foarte usor sa preluati informatii rau intentionate de la concurenta . Mai greu e sa realizati ca exista o diferenta de 160 de lei/tona care nu sunt incasati si faptul ca depozitarea percepe de la populatie bani care nu au nici o justificare .
Reclama asta negativa prin care puneti presiune pe SUPERCOM nu este reala :
Datorii la stat exista datorita neancasarii dar sunt anuntate si esalonate .
Cel mai usor este sa aratam cu degetul problemele altora .