Subiectul ”radarelor fixe” s-a reaprins zilele astea, pe fondul unor informații oficiale care făceau referire la amplasarea unui sistem de radare mobile pe A1 și A2, prin intermediul cărora polițiștii pot constata depășirea vitezei legale și apoi poți primi amenda direct acasă, în plic.
- Citește și: Poliția română a activat sistemul e-SIGUR, cu radare pe autostrăzi. Ce presupune acest lucru?
Pe acest fond, mai multe siteuri de știri din zona locală sau chiar județeană, au reluat informația falsă despre amplasarea unor radare fixe în județul Cluj, la intrare în Mihai Viteazu (pe DN75 Turda-Câmpeni, dinspre Turda), la Vâlcele (pe DN1 Turda-Cluj), la Gilău (pe A3) și la Jucu (pe DN1C Cluj-Dej). Numai că, de fapt, era vorba despre un fake news cu o listă de radare fixe existente la nivel națională, care circulă de ani de zile, construit pe seama faptului că în aceste locații sunt amplasate camere de supraveghere a traficului, însă sunt utilizate pentru verificarea rovinietei, nicidecum pentru monitorizarea vitezei de deplasare.
TurdaNews a solicitat informații de la IPJ Cluj, pentru lămurirea acestei conclusii, iar răspunsul a fost cât se poate de clar. ”Nu avem radare montate în acele locații care circula pe net.”, a precizat IPJ Cluj. Deci, fiți mai atenți de unde vă informați!