Sunt probleme pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda! Sub semnul întrebării circulația din această toamnă!

lotul-2-autostrada-sebes-turda-sursa-CNAIR-video-prt-screen-e1633693413736-640x400

Deși fostul ministru al Transporturilor, USR-istul Cătălin Drulă, promitea că lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda va fi dat în circulația în toamna acestui an, realitatea de la fața locului pare a fi cu totul alta.

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a fost joi pe teren, la lucrările care se execută pe acest lot, care era anunțat că va fi dat în circulație în toamna acestui an.

“Am verificat lucrările la punctele critice pe care le știam deja, si anume km. 19, km. 26 și km. 40, unde avem mari întârzieri. Totodată, pe tot lotul de autostradă există probleme inclusiv din punct de vedere al siguranței circulației: nu avem montat parapete median pe mare parte a lotului, marcajele sunt aproape inexistente, la fel și gardul de protecție împotriva animalelor”, a transmis acesta într-o postare pe contul de Facebook al CNAIR.

Acesta recunoaște că realitatea din teren e cu totul alta față de declarațiile care au fost exprimate în spațiul public, până acum.

”La discuțiile purtate cu managementul companiei Aktor, de fiecare dată am fost asigurat că avem un grafic actualizat, un grafic de care ne ținem. Din păcate, însă, în șantier, lucrurile stau diferit. Forța de muncă este insuficientă pe toate categoriile de lucrări și nu există aprovizionare corespunzătoare cu materiale. În aceste condiții, nu văd cum am putea atinge dezideratul propus, acela de a da în trafic acest lot până pe data de 15 noiembrie, a menționat Cristian Pistol.

Amenințări la adresa antreprenorului

Oficialul CNAIR spune că va solicita antreprenorului să-și asume grafice foarte exacte, iar dacă nu va fi în stare să le respecte, se va pune în discuție inclusiv rezilierea contractului.

“Promisiunile în ceea ce privește punerea în circulație a acestui sector s-au succedat de la un an la altul, începând cu decembrie 2019. Voi fi foarte ferm în a lua anumite decizii, iar dacă antreprenorul nu va reuși să se încadreze în termenele avansate, voi lua în calcul inclusiv varianta rezilierii”, a mai spus Cristian Pistol.

Autostrada A10 Sebeș-Turda trebuia terminată în anul 2016, însă de atunci s-a tot amânat circulația, din diverse probleme. În prezent, se circulă pe 3 din cele 4 loturi. Lotul 2 face legătura între Aiud și intrarea în Alba Iulia. Din cauza faptului că acest lot nu a fost dat în circulație, pe porțiunea respectivă a DN1 se crează adeseori aglomerări auto însemnate.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top