marian morar
m install
nello construct

Studenții UTCN nu sunt de acord cu decizia Senatului de a continua cu prezență fizică

zamblau eugen

Joi, 28 octombrie 2021, în urma unei ședințe, Senatul Universitar UTCN a decis să continue cu prezeța fizică a studenților deși situația epidemiologică din Cluj-Napoca nu este deloc roz, iar alte universități au trecut în online de ceva timp.

„Dragi colegi, dorim să vă informăm că în urma ședinței nr. 125 din 28.10.2021, Senatul Universitar a decis modalitatea de desfășurare a activităților: activitățile de tip laborator, seminar, proiect se vor desfășura în continuare onsite, iar activitățile de tip cursuri se vor desfășura online.Situația va fi reanalizată la următoarea ședință de senat”, a transmis un reprezentant OSUT, conform Monitorul Cluj.

Decizia Senatului nu este pe placul studenților care consideră că sănătatea le este pusă în pericol.

„O decizie atât de înțeleaptă. NU. Oare situația pandemică din UTCN unde o putem consulta, dacă există așa ceva?!…”, a transmis un student.

„E incredibil ce se întâmplă în universitatea asta!! Vorbim de mii de cazuri de infectări, minori la ATI, sute de decese și o criză sanitară în toată splendoarea ei, chiar asta e cea mai înțeleaptă decizie care s-a putut lua”, a postat o studentă.

„Voi să fiți sănătoși cei din conducere, că noi studenții dacă luăm virusul și îl ducem la familiile noastre nu e o problema, părerea noastră a studenților nu contează”, a transmis revoltat altcineva.

„Înțeleg că pentru membrii consiliului nu e importante sănătatea studențiilor…da unii ținem la sănătatea noastră și a celor din jur”, a fost comentariul unei studente.

Studenții cer conducerii universității să revină asupra hotărârii Senatului și să scoată obligativitatea prezenței fizice la laboratoare și seminarii.

”Sunt multe cazuri de COVID în fiecare grupă, ne infectăm pe capete. Nu mai zic de cantină, unde sunt 200 de studenți la masă care stau împreună. Ne este frică să mergem la facultate ca nu cumva să ne îmbolnăvim”, a spus un student pentru Cluj24.

”Senatul ne obligă să mergem fizic la laboratoare, cred că putem găsi o formulă online măcar pentru o perioadă. Riscul e foarte mare, mai ales că varianta Delta afectează în special tinerii. Chiar dacă suntem vaccinați tot putem lua COVID. Ce o se întâmple dacă nu se intervine? Vor fi goale laboratoarele. Asta se dorește?”, a spus un alt student tot pentru sursa citată.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca nu este la prima decizie de acest gen, la început anului universitar s-a decis să aprobe accesul în campusurile studențești și pentru persoanele nevaccinate chiar dacă valul 4 făcea deja ravagii la Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2