Studenții de la UMF Cluj nu au putut participa la festivitățile de absolvire decât dacă erau… vaccinați!

Screenshot 2021 07 04 at 13.34.20

 

Deși în România încă nu s-a introdus obligativitatea vaccinării anti-COVID, festivitatea de absolvire a studenților de la UMF Cluj s-a realizat cu obligativitatea ca participanții sp fie vaccinați! Practic, au avut acces la festivitate doar cei care au făcut dovada vaccinării!

Decizia a fost luată de conducerea UMF Cluj. Care deși și-a motivat-o pe baza reglementărilor în vigoare, anunțate de Prefectura Cluj sau de ISU Cluj, realitatea este cu totul alta!

În momentul de față, participarea la diverse evenimente, cum a fost și cel organizat sâmbătă la BT Arena de către UMF Cluj, se face ”pe bază de vaccin, test PCR sau test antigen” (HG 636/2021 – anexa 3 pentru organizarea evenimentelor pe parcursul stării de alertă).

Situația a generat reacția… studenților mediciniști din Iași, în condițiile în care cei care trebuiau să le reprezinte interesele legitime ale studenților mediciniști clujeni s-au ”tras pe fund”.

„Studenții din UMF Cluj-Napoca ne-au contactat în mod repetat cu privire la faptul că sunt discriminați de către conducerea instituției și că li se ia bucuria de a participa la cursul festiv de la ciclului de studii absolvit.

Din păcate, reprezentanții lor aleși i-au ignorat, deși normele legale în vigoare prevăd în mod clar posibilitatea ca persoanele nevaccinate să poată intra pe bază de teste la evenimentele mari, deși în România vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie, fiind un act pur voluntar, fiind totodată interzisă de lege condiționarea în vreun fel a cetățenilor de realizarea unei proceduri medicale.

Reprezentarea drepturilor și intereselor legitime ale studenților nu presupune o dictatură a majorității asupra minorității protejate de drepturile fundamentale garantate de Constituție”, a declarat Matei Pieca, purtător de cuvânt Liga Studenților (LS IAȘI), citat de Cluj24.ro.

Astfel de atitudini discriminatorii generează o indignare mai mare în rândul populației, iar efectul încercării de convingere în ceea ce privește vaccinarea, are un efect exact invers!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top