Structuri medicale reabilitate şi modernizate la Spitalul Militar Cluj

foto_112015_spitalul-militar

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a vizitat Spitalul Militar de Urgenţă ,,Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, spital integrat, cu o structură care permite evaluarea complexă a stării de sănătate a pacientului.

În cadrul vizitei, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a fost invitat de către comandantul unităţii sanitare, doamna director general Dr. Doina Baltaru, la un tur complet al spitalului, care a început cu secţia de oftalmologie – secţie care a fost reabilitată şi modernizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi a continuat cu secţiile de urgenţe, ortopedie, chirurgie, terapie intensivă, cardiologie, blocul operator, serviciul de anatomie patologică şi farmacia spitalului.
În acest context, directorul spitalului a precizat faptul că, graţie contribuţiei financiare a Consiliului Judeţean Cluj, s-a reuşit finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a uneia dintre cele mai importante structuri a Spitalului Militar de Urgenţă – Secţia de Oftalmologie, din costul total de cca. 159.000 de lei, forul administrativ judeţean contribuind cu nu mai puţin de 148.000 de lei, bani care au fost folosiţi pentru renovarea şi modernizarea saloanelor, respectiv dotarea cu grupuri sanitare proprii. De asemenea, în cadrul Secţiei de Oftalmologie s-a înfiinţat un nou cabinet medical de specialitate precum şi un salon în regim de spitalizare de zi. Nu în ultimul rând, Consiliul Judeţean Cluj a alocat în cursul acestui an aproape un sfert de milion de lei pentru achiziţionarea unui turn de chirurgie laparoscopică în valoare de 222.680 de lei şi a unui aparat de sterilizare în valoare de 25.320 de lei.
“Investiţiile finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Cluj, în special cele de la secţia de oftalmologie, au fost realizate în vederea îmbunătăţirii condiţiilor existente şi pentru o mai bună supraveghere a stării de sănătate a pacienţilor cu infecţii oftalmologice. Desigur, ajutorul financiar acordat acestei unităţi medicale de elită se înscrie în demersul mult mai cuprinzător al Consiliului Judeţean de sprijinire a activităţii medicale din judeţul Cluj, direcţie ce va reprezenta în continuare o preocupare constantă în mandatul meu” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.
Reamintim în acest context faptul că, deşi nu face parte din lista celor cinci unităţi sanitare preluate de Consiliul Judeţean Cluj în anul 2010 şi nici din lista celor 10 spitale clujene finanţate din bugetul judeţului începând cu anul 2002, forul administrativ judeţean a alocat Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian”, de-a lungul timpului, fonduri consistente care au permis, printre altele, renovarea şi modernizarea saloanelor precum şi dotarea acestora cu grupuri sanitare proprii.
Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca a fost înfiinţat acum 96 de ani şi este a doua unitate de acest fel ca mărime din ţară, după Spitalul Militar Central. Această unitate de medicină militară are peste 400 de angajaţi iar anual îi trec pragul peste 11.000 de pacienţi – militari şi civili – din toate judeţele ţării şi cu aproape orice fel de problemă medicală.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top