Patroana societăţii Bampan Impex SRL, Ana Pop, multiplă câştigătoare de contracte cu diferite Consilii Judeţene din ţară pentru furnizarea cornurilor sau a merelor, în cadrul unor programe naţionale guvernamentale, a găsit o metodă inedită de a fenta imaginea negativă pe care şi-a creat-o în ţară, datorită numeroaselor acuzaţii aduse în privinţa produselor livrate elevilor (puteţi citi o parte din aceste acuzaţii, AICI, AICI sau AICI).
Astfel, ea a „achiziţionat” o societate dintr-o comună clujeană, care era cu activitatea sistată, a mutat-o la Turda (în acelaşi sediu cu Bampan Impex), iar acum încheie contractele de furnizare a cornurilor prin noua societate!
Astfel, conform datelor pe care le avem, în luna iunie 2011, Ana Pop a intrat în societatea Farkas Trans SRL din comuna Căianu, care până la acea dată avea doi asociaţi, Farkas Erno şi Farkas Ferencz-Otto. Nu a intrat singură, ci împreună cu Maria Jingan (tot o clujeancă, ca şi Ana Pop). Intrarea s-a făcut prin majorarea capitalului social, astfel încât după majorare noua structură de repartizare a părţilor sociale era următoarea: Farkas Erno – 9%, Farkas Ferencz-Otoo – 1%, Jingan Maria – 45% şi Pop Ana – 45%.
Societatea respectivă îşi suspendase activitatea pe 3 ani, la data de 11.11.2009, iar după intrarea noilor asociaţi s-a decis şi reluarea activităţii.
Situaţia nu a durat foarte mult, pentru că la scurt timp Farkas Erno şi Farkas Ferencz-Otto şi-au cesionat părţile sociale (10%) către Pop Ana, astfel că aceasta a ajuns să deţină 55% din firmă, iar Jingan Maria 45%.
În prezent, noua societate a Anei Pop, SC Farkas Trans SRL, şi-a continuat activitatea „glorioasă” de câştigare a licitaţiilor prin diverse judeţe ale ţării. A câştigat licitaţii pentru distribuirea cornului în Feteşti, Urziceni, Satu Mare, Codlea, acestea fiind doar câteva localităţi sau zone unde distribuie cornul elevilor. Asta chiar dacă, pe site-ul ANAF, societatea figurează în executare silită, având o datorie de 1.274 lei, la data de 30.09.2011!
Firma se pregăteşte să câştige licitaţii (sau deja a câştigat!) şi pentru distribuirea merelor, chiar dacă nu are mere, lansând în acest sens un anunţ de cumpărare „mere consum, în cantităţi foarte mari”.
În prezent, Bampan Impex, societatea prin care a derulat programul „Cornul” în anii precedenţi, are o structură de acţionariat formată din: Pop Ana – 99,8%, Munteanu Antonio-Romeo – 0,1% şi Pridie Mihai Gabriel – 0,1%. Cei doi sunt implicaţi în ultimii ani în preluarea mai multor societăţi (Munteanu Antonio Roberto are câteva doar în acest an!), însă nu este exclus ca ei să fie folosiţi doar pe post de „interfaţă”, iar ulterior societăţile (cum e şi cazul Bampan Impex SRL) să „dispară” după o metodă simplă de falimentare a propriei societăţi, cu prejudicii aduse bugetului de stat (metodă des folosită de oamenii de afaceri atunci când vor să „îngroape” o societate de care nu mai au nevoie).
Bampan Impex a avut anul trecut o cifră de afaceri de 6.569.478 lei (peste 1,5 milioane euro), majoritatea banilor provenind din afacerile rezultate în urma licitaţiilor câştigate. Totuşi, făcând trimitere la informaţiile din alineatul precedent, este de remarcat faptul că societatea avea raportate datorii totale de 2.573.019 lei, conform bilanţului contabil pe anul 2010.