fotografie TurdaNews

Știrea Cititorului: Vezi ce propunere a făcut un turdean, pentru a se descongestiona traficul de la Kaufland!

Problema aglomerării traficului în zona de la Kaufland este una care generează un disconfort șoferilor care tranzitează zona, la anumite ore. Asta l-a determinat pe un turdean să vină cu o soluție care, spune el, ar rezolva această problemă.

El a trimis o adresă și către Priumăria Turda și așteaptă ca propunerile sale să fie luate în serios.

Vezi ce propunere a transmis turdeanul către Primărie:

”In atentia Directiei tehnice

Spre stiinta: d-lui Primar.

Ref: propunere de solutie pentru imbunatarirea traficului in zona – Kaufland Turda

Stimati domni,

Pentru ca in prezent  circulatia in zona magazinelor Lidl / Kaufland se desfasoara cu dificultate, existand ore de varf in care practic tot traficul este blocat, va propun sa analizati urmatoarea idee care daca este pusa in aplicare va limita blocajele in trafic, scazand implicit nivelul de poluare cu noxe, zgomot si mai ales stress din zona mai sus amintita.

Conform diverselor studii realizate de-a lungul timpului, s-a constatat ca cele mai mari consumatoare de timp sunt in cazul unei circulatii pe partea dreapta a drumului, virajele la stanga. Daca luam segmentul de drum de pe Calea Victoriei, cuprins intre sensul giratoriu cu Aleea Plopilor / Strada Lianelor si intersectia cu str. Hategului (unde se afla si statia de incarcare TUP), in aceea zona sunt magazinele Lidl si Kaufland / Altex ce necesita pentru accesare efectuarea unui viraj la stanga. Pe langa acest fapt, pe sensul de deplasare dinspre Campia Turzii catre Turda exista acele ingustari de la 2 benzi la 1 banda, ceea ce genereaza blocaje in trafic. 

Pentru ca traficul sa nu se mai blocheze, este necesar ca la intersectia Calea Victoriei cu str. Hategului sa se faca un sens giratoriu, iar pe tot acest segment de drum dintre cele 2 sensuri giratorii sa nu se poata vira la stanga, astfel incat cine intra/iese de la magazine, spalatoriile auto sau de la sala de evenimente a societatii CSA, este obligat sa o faca prin viraj la dreapta. 

Desfiintarea trecerii de pietoni din sensul giratoriu Calea Victoriei / Aleea Plopilor si semaforizarea inteligenta a celor 2 treceri de pietoni ramase (cea care se afla dupa statia de autobuz in apropiere de strada Amurgului si cea de la Kaufland). Trecerea de pietoni de pe Aleea Plopilor sa fie mutata mai catre str. Aviatorilor si sa fie si ea echipata cu un semafor care sa fie sincronizat cu celelalte 2.

Semaforul pentru autovehicule aflat in zona magazinului Kaufland poate desfiintat deoarece nu-si mai are rostul. 

Propunere suplimentara:

Deoarece o parte participantii la trafic, ce trec prin zona Kaufland de pe str. Calea Victoriei nu opresc cu probleme in zona mai sus mentionata, pentru acestia se poate crea o ruta ocolitoare cu descarcare pe str. Constructorilor. Aceasta ruta va fi binevenita si pentru cei care pe viitor vor participa la evenimentele sportive organizate in Sala Polivalenta evitandu-se astfel aglomeratia.

Aceasta ruta se poate crea de-a lungul raului Aries cu colectare din sensul giratoriu de la magazinul Metro Punct, prin spatele Bazinului de Inot Olimpic si al Stadionului, pana la intersectia cu noul sens giratoriu str. Constructorilor / Aleea Plopilor / str. Petru Maior.  In plansa de pe pagina urmatoare am schitat, un eventual traseu al drumului.

Va multumesc pentru atentia acordata si sper ca in viitorul apropiat sa rezolvati aceasta problema.”

Screenshot 2021 03 21 at 20.13.05

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc?  TurdaNews  îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa redactia@turdanews.net, care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! Ne poți scrie și pe pagina de Facebook TurdaNews sau prin WhatsApp la numărul 0744694876. De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția TurdaNews.  

Comentarii

ULTIMELE articole: