Știrea Cititorului: Poate e vremea pentru încă un semnal de alarmă!

O doamnă indignată din Câmpia Turzii ne-a scris pe adresa redacției, pentru a ne relata o situație greu de imaginat într-o societate normală: mamă a unui copil, cu 40 de grade temperatură, prezentă la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Câmpia Turzii, la ora 12.00 și i se spune că este program doar de la ora 14.00. Citește scrisoarea-semnal de alarmă transmisă de cititoarea noastră!

”Viața bate filmul! Azi m-am întrebat pentru prima data, îngrozită de felul în care sună acest gând, cam cât ar valora viața unui copil? Viața, sănătatea și bunăstarea unui copil de 3 ani, pe jumătate leșinat în brațele mamei din cauza temperaturii de aproape 40 de grade. Oare care este unitatea de măsură? Oare în ce fel de „efort” se măsoară? În bani? În statut? În pași-deplasare de la un birou către o sală de consultații? În chef de muncă? În pastă de pix în cazul în care este nevoie de scrierea unei recomandări medicale? 

Poate ar fi bine să se măsoare în deontologie profesională! Poate ar fi bine să se măsoare în empatie și grijă față de cei aflați în suferință, nu peste măsură pentru a fi prea obositor, ci doar conform pregătirii profesionale presupun intenționate și nu impuse de alții și a obligațiilor etice care decurg din meseria pe care o practicați. Deși…se pare că nu o practicați. Să mai pomenesc de o fișă a postului sau de locul de muncă remunerat? Nu aș vrea totuși să exagerez…

Cum poți tu personalule medical, angajat al Spitalului Municipal Câmpia Turzii la secţia Pediatrie și plătit din contribuțiile mele, de pe urma contractelor mele de muncă, să miști doar pixul pe documentul care te acapara atunci când eu îți cer ajutor de specialitate?! 

Cum poti tu să îmi răspunzi, la Urgențe, la ora 12, că nu este program numai de la ora 14 și să mă trimiți la medicul de familie, care are program de la aceași oră 14 și este în altă localitate?!

De ce așa când eu sunt langă tine și dacă ai reuși să te dezlipești de scaun, pix și document poate mi-ai putea da măcar un sfat de specialitate? 

Nu de alta, dar poate cunoști mai multe în domeniu decât mine care am o altfel de pregătire profesională și chiar nu-mi vine să fac experimente pe copilul meu. Și nu contează dacă copilul meu sau oricare alt copil are febră mult prea mare și acuză diferite dureri, o unghiuță ruptă sau o julituri pe genunchi…tu, cadrule medical, ești acolo pentru mine și pentru julitura pe genunchi!

Cu tot mai puțin respect, Irina Munteanu”, este mesajul primit la redacție.

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o știre interesantă, o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc? TurdaNews îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa redactia@turdanews.net, care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă! Precizăm că articolele din această rubrică sunt conforme reclamațiilor/sesizărilor/informațiilor transmise de cititorii noștri, ele nefiind verificate sau asumate de redacția TurdaNews.

Comentarii

ULTIMELE articole: