Ştirea Cititorului: Disponibilizări la Electroceramica, cu acuzaţii la adresa liderilor de sindicat!

foto_102013_electroceramica

O cititoare ne-a transmis că în luna august, la societatea Electroceramica SA Turda s-au făcut disponibilizări colective, după ce conducerea societăţii a decis suspendarea activităţii de producţie izolatori.

"Conform contractului colectiv de munca incheiat pe unitate, salariatii concediati trebuiau sa beneficieze de compensatia baneasca prevazuta de art.25 (4) din CCM pe unitate, adica doua salarii compensatorii si plata zilelor de concediu de odihna aferente anului in curs, care nu au fost efectuate. Din pacate, aceste drepturi au aparut doar pe fisele de salariu ale concediatilor, fara a se face plata efectiva a acestora.

Durerea mare este ca in acelasi CCM, d-nii din comitetul de sindicat si-au pastrat locurile de munca (beneficiind de asa-numita imunitate) si nu fac nici un efort pentru fostii lor colegi si fosti membrii de sindicat.

In perioada de preaviz, liderul de sindicat Rus Stelian Alexandru si-a mintit membrii de sindicat prin faptul ca a preluat semnaturile lor intr-un ''tabelas'' si promitandu-le faptul ca va actiona in judecata societatea, daca drepturile banesti cuvenite nu vor fi platite in luna septembrie. D-l lider de sindicat s-a vazut cu boii in caruta si a plecat  la cules mere in Italia. Salariatii concediati merg in fiecare zi la poarta societatii, intreband cand se vor acorda totusi aceste drepturi avand in vedere ca intre timp s-au vandut active si utilaje.

Membrii comitetului de sindicat: Popa Nicolae (serv aprovizionare), Pintilie Alexandru (SIRE), Boca Ilie (SIRE), Avram Gheorghe (SIRE), prezenti la unitate, se ascund si refuza sa dea ochii cu fostii sindicalisti", ne-a comunicat cititoarea noastră, care a fost şi ea disponibilizată cu această ocazie.

Foştii angajaţi acuză faptul că o mare unitate producătoare de izolatori ceramici a fost aruncată la fier vechi, de acţionarul italian, cerându-şi drepturile salariale, conform contractului colectiv de muncă.

Poţi scrie şi TU la Ştirea Cititorului! Ai o informaţie, o reclamaţie, o fotografie, un video sau ceva de semnalat tuturor celor care ne citesc? TurdaNews îţi stă la dispoziţie! Trimite-ne un email la adresa   redactia@turdanews.net, care să conţină informaţia respectivă, iar noi o vom publica! De asemenea, te rugăm să precizezi dacă vrei să-ţi apară numele sau nu. Mulţumim! Împreună formăm cea mai bună echipă din mass media locală!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top