Stilul industrial – ce este și cum se poate obține? Află cum să îți amenajezi casa în cel mai râvnit stil contemporan!

Screenshot_20210720-031924_Docs.jpg

Povestea stilului industrial nu a luat naștere ca reacție împotriva altor estetici propuse, ci s-a format în timp, ajungând să fie în ziua de astăzi unul dintre cele mai iubite și dorite practici arhitecturale de către o multitudine de oameni pasionați de arta designului interior. Stilul industrial datează din secolul trecut, când mai mulți investitori americani au decis să transforme vechile uzine, depozite și fabrici părăsite în spații de locuit, pub-uri, cafenele, spații artistice, clădiri de birouri sau agenții de publicitate. 

Această estetică modernă, nonconformistă, cu un aer rebel și relaxat se caracterizează prin nuanțe neutre, texturi unice, materiale naturale, prezența imperfecțiunilor ce oferă un look special, mobilier multifuncțional, ferestre mari, obiecte de artă contemporane și foarte multă expresivitate. Dacă și tu îți dorești să îți amenajezi casa conform stilului industrial, ține cont de următoarele sfaturi!

Iată câteva recomandări pentru obținerea unui stil industrial reușit, care să te transpună în America secolului XX!

  • Nu te feri de aspectul finisajelor imperfecte

Probabil că ai tentația să acoperi imperfecțiunile pereților, zidăria, cărămida sau diversele conducte și țevi, însă stilul industrial promovează acest aspect nefinisat, care  duce cu gândul la vechile fabrici și depozite părăsite. Combinația de pereți imperfecți, cărămidă și metal va oferi locuinței tale un aspect special, modern, chic și “effortless” și îți va transforma casa într-una originală, puternic expresivă și cu personalitate.

  • Optează pentru materiale naturale

Stilul industrial înseamnă, printre altele, crearea unei armonii interioare prin combinarea materialelor naturale, precum lemnul, fierul sau chiar piatra. Acestea au o durabilitate mare în timp, conferă un aer aparte locuinței tale, impresionează prin contrastul puternic dintre texturi și sunt, în același timp, sustenabile, protejând mediul înconjurător, întrucât asupra lor se acționează puțin din punct de vedere chimic.

  • Nu neglija importanța obiectelor de artă contemporană

Pentru un plus de personalitate, nu ezita să integrezi și câteva obiecte de artă contemporană în designul casei tale. Poți opta pentru picturi abstracte și sculpturi, iar dacă te simți nostalgic și îți dorești să faci o călătorie în timp, decorează-ți pereții cu pagini ale ziarelor și revistelor din secolul XX. Acestea vor reuși să ofere unicitate locuinței tale, vor transmite o parte din gândurile și preferințele tale și îți vor surprinde, în același timp, invitații!

  • Alege o paletă cromatică neutră

Bejul, maroul, albul, negrul, cuprul și griul reprezintă cele mai populare alegeri în materie de nuanțe cromatice pentru obținerea stilului industrial. Acestea se pot regăsi atât în mobilă și decorațiuni, cât și în zona pereților, iar pentru un plus de culoare poți folosi câteva tușe de albastru, roșu, portocaliu sau verde. Pentru un aspect fresh, alternează în casa ta prezența pereților scorojiți sau de cărămidă cu cei văruiți, pentru care poți folosi gama variată de vopsea de interior de la Toncorner.ro, cu finish mat, satinat sau lucios, în funcție de preferințele tale!

Dacă și tu ești adeptul contrastelor puternice, materialelor naturale, aspectelor nefinisate, mobilierului ergonomic și nuanțelor neutre, atunci stilul industrial este perfect pentru tine! Acesta este potrivit persoanelor moderne, nonconformiste, care își doresc o locuință aparte, specială, inspirată de nostalgia și frumusețea unei epoci de mult apuse.

Sursă foto: Unsplash.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top