m install
nello construct

Știai că pe rafturile magazinelor găsești sare de… Turda?!

floris

Poate că puțini știți, dar pe rafturile magazinelor din România, mai ales în marile rețele, a început să apară sarea de… Turda! Este produsă de firma Sarerom, care își desfășoară activitatea în zona Turzii, și este livrată în întreaga țară, inclusiv peste hotare!

E adevărat, Turda a fost un centru de extracție a sării mult timp, însă această activitate a fost sistată cu mulți ani în urmă, mai precis a fost sistată definitiv în anul 1932, din cauza dotării tehnice primitive, a randamentului scăzut și a concurenței altor saline ardelene.

Ca mărturie a activității de exploatare a sării este chiar Salina Turda, care în prezent a devenit un important obiectiv turistic de talie mondială, după o investiție de circa 5 milioane de euro (fonduri europene de preaderare), care a condus la transformarea radicală a fostei saline de sare într-o locație spectaculoasă, care atrage turiști din toată lumea.

Însă, mai recent, pe raza Turzii a apărut Sarerom, o companie ”transferată” la Turda în anul 2022, care în anul precedent a avut o cifră de afaceri de peste 24.6 milioane de lei, cu un număr mediu de 53 de angajați. Compania este deținută de doi turci cu cetățenie română: Suliman Aifun-Geaner și Levent Atin. Cei doi oameni de afaceri, care fiecare dețin câte 50% din companie, sunt implicați în multe alte companii din România, din domenii conexe sau nu.

Dacă exploatarea sării se face de la Turda, la Câmpia Turzii, pe fosta platformă industrială, se face prelucrarea sării. Produsele livrate sunt destul de diverse, pentru faza de început a exploatării, iar la acestea se adaugă și sarea industrială, necesară în sezonul de iarnă, pentru deszăpezire.

Compania este implicată și în diverse proiecte comunitare, la nivel local. Probabil, cel mai important proiect de acest gen este cantina socială care a fost amenajată în fosta cantină a liceului de pe strada Tineretului din Turda (actualul Liceu Teoretic ”Liviu Rebreanu”), care a fost deschisă din anul 2019.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: