Ștafeta veteranilor” ajunge la Câmpia Turzii

foto_102017_invictusCT

Municipiul Câmpia Turzii și reprezentanții Bazei 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” vor fi gazdele evenimentului național ”ȘTAFETA VETERANILOR”, susținut de Asociația Voluntarilor Invictus România.

 

„Ștafeta Veteranilor”, care an de an parcurge România, va poposi și la Câmpia Turzii în cadrul unei întâlniri ce va avea avea loc în data de 23 octombrie 2017, de la ora 8:00, cu plecare de la Monumentul Eroilor Aviatori (MIG), la ieșire din oraș.

Acest eveniment are drept scop conștientizarea societății civile asupra respectului și prețuirii care se cuvin veretanilor, răniților, invalizilor și urmașilor celor decedați ca urmare a participării în cadrul diferitelor teatre de operațiuni.

Toți cei care doresc să contribuie la succesul evenimentului „Ștafeta Veteranilor”, sunt așteptați să participe alături de ediii municipiului, reprezentanții Bazei 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu”, elevi, ONG-uri, insituții subordonate, agenți economici, la această inițiativă de anvergură națională.

După ceremonialul de onoare, toată comunitatea se va deplasa într-un mars lejer sau pe biciclicete, spre traseul desfășurării ștafetei: Piața Tricolorului – SC Agrosel SRL. Astfel, sportivi, copii, oameni de afaceri, din media, societatea civilă care și-au propus să pedaleze sau sa alerge cât mai mult în cadrul evenimentului, sunt așteptați să se alăture „Ștafetei Veteranilor”, pentru că fiecare kilometru parcurs inseamnă ȘANSĂ pentru INVINCTUS.

Cei care vor fi alături de veteranii de la „Invictus”, vor avea parte de un moment inedit care va consta într-o lansare de baloane galbene și negre cu simbolistică aparte pentru aceștia.

De asemenea, prin organizarea ștafetei, organizatorii încearcă să strângă fonduri pentru a susține militarii răniți în teatrele de operațiuni din Afganistan sau Irak, respectiv, participarea la jocurile paralimpice INVICTUS.

Astfel, la Monumentul Eroilor Aviatori si in centrul municipiului langa ceas, cei prezenți vor putea achiziționa tricouri cu inscripția „Invictus România” la prețul de 40 de lei sau brățări cu „Invictus România” la prețul de 10 lei, banii fiind donați în scopul susținerii proiectelor INVICTUS. Indiferent dacă sunteți persoană fizică sau juridică, puteți face o donatie pentru aceste cauze nobile și in contul :RO21 BACX
0000001257784001

Traseul ”Ștafetei Veteranilor”, condusă de Caporal Clasa III Vica Dobrița, cel mai bun maratonist român în activitate, campioană mondială la proba de 60 km alergare, se va derula înspre Piața Tricolorului din Câmpia Turzii, unde Vica Dobrița va primi drapelul României din partea reprezentanților administrației publice locale, pe care-l va arbora pe catargul pregătit pentru acest ceremonial.

Tot în Piața Tricolorului vor fi prezenți sportivii de la CSM Câmpia Turzii, sportivii paralimpici și Corul Astra. Cu acest prilej, voluntarii asociației Pro Assisto, Autism CT si ACIAC vor oferi celor prezenți un moment de originalitate, formând sintagma „I am”, care este motto-ul jocurilor sportive „Invictus – Toronto 2017”.

După manifestările din Piața Tricolorului, Ștafeta Veteranilor își va continua drumul până la Agrosel SRL, unde va părăsi Câmpia Turzii, îndreptându-se, la fel ca în fiecare an, spre Carei – ultima localitate eliberată de sub jugul fascist!

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, afirmă: „Este un proiect foarte ambițios care sărbătorește în alt fel anul dedicat veteranilor de război. Sper ca Grupul Invictus România să reușească să strângă fondurile necesare pentru ca toate proiectele acestora să ofere șanse la vise împlinite. Doresc să impulsionez toată comunitatea din Câmpia Turzii să participe la acest eveniment și să fim încă o dată un exemplu pentru România în ceea ce privește solidaritatea si voluntariatul”.

Direcția Relații cu Comunitatea

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top