Spitalul din Câmpia Turzii a rămas fără bani! Bolnavii îşi cumpără medicamente!

foto_102013_bolnavi_spital

Bolnavii internaţi la spitalul din Câmpia Tuzrzii sunt obligaţi să-şi cumpere medicamente, pentru că spitalul are datorii de circa 500.000 de lei şi nu mai poate achiziţiona medicamentele necesare.

Medicii se plâng de faptul că sunt nevoiţi să apeleze la bolnavi să-şi cumpere medicamente, tifon şi vată. Ba mai mult, nu sunt medicamentele necesare nici măcar pentru intervenţiile chirurgicale, conform celor spuse presei judeţene.

"Au mai fost probleme, dar ca acum niciodată! Nu am fost atât de rău să nu putem asigura nici tratamentele de bază pentru pacienţi", a spus unul dintre medici presei judeţene.

"Dacă primeam suma pe care am cerut-o, pentru că nu am cerut mai mult faţă de 2012 ci exact suma aceea, mă descurcam fără niciun fel de probleme. Dar, din cauza subfinanţării, am ajuns la arierate. Este previzibilă treaba, dacă nu ai bani nu ai ce face", a declarat dr. Tiberiu Vedean, managerul Spitalul Municipal Câmpia Turzii.

Problema este cunoscută de administraţia locală, dar până acum nu s-a făcut nimic concret pentru salvarea spitalului. Unele surse precizează faptul că, de fapt, primarul Radu hanga ar dori ca actualul manager al spitalului să plece, pentru ca pe funcţie să ajungă cineva agreat.

Medicii au ameninţat că dacă situaţia de incertitudine financiară va mai continua, îşi vor da demisia în bloc!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top