Spitalul Clinic de Recuperare redevine spital COVID

spital recuperare

Decizia a fost luată joi seară, 30 iulie 2020, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Acesta a decis că măsura intră în vigoare începând cu dată de 5 august, ora 8.

CJSU a decis ca Spitalul Clinic de Recuperare sa redevină unitate medicală pentrt tratarea pacienților Covid-19, începând cu data de 5 august, ora 8.  Argumentele care au dus la aceasta decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu băi proprii, experiența anterioară Covid-19, apropierea față de SCBI în caz de nevoie pentru transportul pacienților la secția de ATI. Ambulatoriul și baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe și vor functiona, exista circuite epidemiologice distincte in acest sens, astfel că nu există riscul ca unii angajati sa între în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unica în regiune, cu lista de așteptare pentru pacienți de peste 1 an, va rămâne operațională.”, a transmis Mircea Abdrudean, prefectul Clujului. 

Reamintim, în acest context, faptul că Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singura unitate medicală din Transilvania cu acest specific, asigurând servicii medicale în specialitățile cardiologie, neurologie, balneologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică și reparatorie, susținute de activitatea laboratoarelor de radiologie și imagistică medicală, analize medicale, explorări funcționale, precum și a bazei de tratament.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top