Spitalele clujene – sprijinite de Consiliul Județean în gestionarea crizei sanitare COVID-19

thumbnail

În cadrul ședinței ordinare de joi, 29 iulie 2021, Consiliul Județean a aprobat darea în administrare către patru spitale clujene a unor echipamente medicale necesare gestionării crizei sanitare COVID-19. Astfel, atât trei spitale din subordinea Consiliului Județean Cluj, respectiv Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”, cât și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, o altă structură medicală finanțată de forul județean, vor beneficia de nu mai puțin de 355 de noi dotări utile în lupta cu pandemia, și nu numai.

Dotările au fost achiziționate prin două proiecte europene ce au fost depuse spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, având ca scop principal protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, prin investiții necesare în domeniul medical.

,,Am considerat că trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a asigura medicilor toată infrastructura necesară pentru a lupta eficient cu boala. Nu ne vom opri aici, numeroase alte echipamente ultramoderne vor intra în dotarea spitalelor clujene” a declarat Alin Tișe, președintele forului administrativ județean.

Prin intermediul celor două proiecte europene, Consiliul Județean și-a asumat obligația de a achiziționa nu mai puțin de 435 de echipamente medicale pentru spitalele partenere în proiecte. Termenul de finalizare a investițiilor este anul 2021, lunile august, respectiv noiembrie, astfel că toate echipamentele vor intra în gestiunea unităților sanitare vizate și vor putea fi utilizate în cel mai scurt timp.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top