m install
nello construct

Spectacolul naturii în Cheile Turzii

floris

Natura continuă să ne uimească zi de zi. Rezervația naturală Cheile Turzii este surprinzător de frumoasă în orice anotimp.

Mereu descoperi ceva nou ori de câte ori o vizitezi iar spectacolul naturii este fascinant de fiecare dată.

Acum au fost surprinși „țurțurii” de gheață formați pe stânci . Frigul de afară a înghețat apa care se prelingea pe creste și a transformat-o într-un peisaj demn de imortalizat.

Nu te saturi niciodată de minunățiile oferite de natură iar rezervația, ori de câte ori ai vizita-o rămâne la fel de frumoasă și-ți dezvăluie de fiecare dată mistere nebănuite pe care doar tu în calitate de turist le poți dezlega.

Cheile Turzii au o suprafață de 324 ha și s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de către râul Hășdate. Ele oferă un peisaj carstic de o rară sălbăticie, cu stânci înalte și abrupte, creste ascuțite, turnuri de piatră, vâlcele pietroase, grohotișuri, arcade etc.

Roca calcaroasă care formează Cheile Turzii s-a depus în urmă cu aproximativ 150 milioane ani. Prin mișcări foarte lente, masivul de calcar a fost ridicat treptat spre suprafață. Apele Văii Hășdate au săpat și transportat rocile, dar apele au rămas aproape la aceiași cotă.

Cheile Turzii sunt frecventate anual de mii de persoane atrase de unicitatea locului.

Foto/Vitti Rus.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: