Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca s-a gătit de sărbătoarea primăverii. Brândușele, ghioceii și alte flori minunate au înflorit un peisaj de-a dreptul superb.
Vizitatorii sunt invitați să se bucure de frumusețea câmpurilor cu ghiocei bogați (Leucojum vernum) și brândușe de primăvară din Carpați (Crocus Heuffelianus), două dintre speciile pe care grădina le conservă cu mare grijă.
De asemenea, reprezentanții grădinii îndeamnă vizitatorii să nu rateze zona de făgete, unde pot fi admirate două bijuterii botanice rare: Cardamine glanduligera – o specie endemică a Munților Carpați și Hepatica transsilvanica – endemică în Carpații României.
Speciile endemice sunt acele plante sau animale ce trăiesc doar într-o anumită regiune a globului, în cazul nostru în Carpați, iar aceste mici simboluri ale pădurii carpatine nu pot fi găsite nicăieri altundeva în lume.
Spectacolul primăverii a început la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj -Napoca. Nu ezitati să o vizitați, pe str. Republicii 42, cu un program zilnic de luni până duminică, de la 9:00-18:00.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.